Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

PSBK
Overview

Psychosociale en Medische Basiskennis

Bezoek ons Open Huis

Ieder moment starten

Met onze opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK) bouw je aan een sterk fundament. Je kunt het hele jaar door met PSBK beginnen. Door per module in te schrijven, bepaal je zelf je eigen studietempo. De zes zorgvuldig opgebouwde modulen kun je online volgen en worden ook opgenomen. Deze opnames kun je achteraf ook nog eens bekijken.

Onmisbaar: PSBK-diploma

“To become a master, you must first master the basics.”

De PSBK-opleiding is erkend door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Na het behalen van je diploma beschik je over de theoretische kennis om cliënten te begeleiden of door te verwijzen naar specialisten. Om voor vergoedingen van zorgverzekeraars in aanmerking te komen, is een PSBK-diploma bovendien een vereiste.

Voor wie?

De PSBK-opleiding is met name populair bij toekomstige zorgverleners in de complementaire zorg. Om lid te worden van een beroepsvereniging geldt een diploma Psychosociale en Medische Basiskennis als voorwaarde. Daarnaast wordt de cursus veel gevolgd door studenten die (bepaalde modulen uit) de PSBK-opleiding dienen te volgen in het kader van hun beroepsopleiding.

6 modulen

Het volgen van de cursus voorziet je in de basiskennis om je cliënten van de best mogelijke begeleiding te voorzien. Je kunt je per module inschrijven en zelf de volgorde bepalen.

Toelating en vrijstelling

Voor de opleiding PSBK heb je een aantoonbaar MBO 4+ of NLQF 5 niveau nodig. Er is geen intake vereist.

 

Vrijstelling

Om te zien of jij in aanmerking komt voor een vrijstelling, kun je hier de lijst met opleidingen van VGZ raadplegen. Je kunt ook een mail sturen naar onze opleidingsadviseur Margot de Cock. Zij kan jou verder adviseren over een mogelijke vrijstelling.

Wat studenten zeggen over de PSBK

  • “Heldere uitleg, een goede mix tussen theorie en interactieve vragen, to-the-point. Fijn!”
  • “Er worden veel casussen besproken. Dat maakt het vaak tastbaar.”
  • “Voldoende ruimte voor vragen en ophelderen van onduidelijkheden, docent brengt het leuk!”
  • “Top dat iedereen erbij betrokken wordt, dat ondanks dat er alleen online lesgegeven wordt er af en toe ook in groepjes wordt gewerkt.”

Kom naar de Open Avond

Ben je benieuwd naar één van onze opleidingen? Proef de sfeer en stel studenten en opleiders al je vragen. Bekijk de eerstvolgende open avond.