JongerenCoach

Training voor iedereen die met jongeren leeft of werkt
9 lesdagen in 9 maanden

De jongere krijgt zelfvertrouwen, zelfrespect en gedraagt zich daardoor anders naar de buitenwereld!


JongerenCoach(1) 

Deze opleiding is voor iedereen die leeft of werkt met jongeren. En nog meer wil leren over hoe je een jongere naar zijn volgende doel of wens kunt begeleiden met coaching- en counseling. De totale training bestaat uit drie jaar. Het eerste jaar is als zelfstandige training te volgen. Het 2e en 3e jaar leidt op tot respectievelijk JongerenCounselor en IntegratieveJongerenCounselorCoach.

JongerenCoach
JongerenCoaching is het begeleidingsproces van een jongere naar de zelfgestelde doelen. Dat is voor sommige volwassenen even slikken: kunnen die pubers met hun ontwikkelende voorhoofdskwab waardoor ze niet kunnen plannen, hun eeuwige smartphone-blik en hun ondoorgrondelijke wisselvalligheid zelf weten waar ze naar toe willen met hun leven? Kom naar de training en probeer het uit. 

Resultaat
Jongeren die heel dicht bij je staan, met name als het je eigen kinderen zijn, kunnen in een patroon met je verwikkeld zijn waar beide partijen moeilijk uit kunnen stappen. Toch zal de kennis uit de training je helpen om anders naar je zoon of dochter, of de jongere(n) met wie je werkt, te kijken. Alleen dat geeft al lucht!

Inhoud
De wijze waarop jongeren denken, voelen en leven: het blijft een raadsel voor vele volwassenen. Je leert hoe je het veranderingsproces bij een jongere kunt beÔnvloeden ten bate van de jongere zelf. (En daar heb je zelf als opvoeder, of begeleider ook veel plezier van.

Ook KinderCoach worden?
Tijdens zowel het eerste, tweede als derde jaar is het mogelijk om naast de JongerenCoach opleiding, ook de KinderCoach-variant te doen. Je maakt dan 7 opdrachten, die je telkens na de les ontvangt en inlevert vůůr de eerstvolgende les. Bij voldoende resultaat ontvang je naast het certificaat JongerenCoach, het certificaat KinderCoach. Investering: Ä 450 (geen restitutie bij voortijdig afbreken van de opleiding). Vermeld op het inschrijfformulier dat je beide varianten wilt doen.

Voor wie?
De JongerenCoach-training is bestemd voor iedereen die met jongeren leeft ,  werkt en wil gaan werken in een persoonlijk contact.

Driejarige opleiding
Na deze training kun je doorgaan in het tweede jaar en derde jaar,
Lees meer over het tweede jaar
Lees meer over het derde jaar.

Opleiders
1e jaar: Mieke van Tienen, Charlotte Visch en en andere IKT-opleiders
2e en 3e jaar: Charlotte Visch

Praktische informatie
Studieduur 9 maanden
Lesdata en Ėtijden

Lesjaar 2016/2017:

1e jaar (14.30 - 17.30 uur en 19.00 Ė 20.30 uur): 12/10, 2/11, 23/11/2016; 18/01, 8/02, 08/03, 05/04, 10/05, 07/06/2017

Locatie De Academie te Amsterdam
Aantal deelnemers Minimaal 12
Toelating en intake Een schriftelijke thuisopdracht
Omvang
9 workshopdagen
Kosten
Lesgeld Ä 1.895
Certificering

Certificaat

Inschrijven Inschrijfformulier
Studiegids Download hier de studiegids

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogrammaís van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94


tell-a-friend