JongerenCoach

Training voor iedereen die met jongeren leeft of werkt
9 lesdagen in 9 maanden

De jongere krijgt zelfvertrouwen, zelfrespect en gedraagt zich daardoor anders naar de buitenwereld!


JongerenCoach(1) 


Deze opleiding is voor iedereen die leeft of werkt met jongeren. En nog meer wil leren over hoe je een jongere naar zijn volgende doel of wens kunt begeleiden met coaching- en counseling. De totale training bestaat uit vier trainingsjaren.  Je schrijft je per studiejaar in.

JongerenCoach

JongerenCoaching is het begeleidingsproces van een jongere naar de zelfgestelde doelen. Dat is voor sommige volwassenen even slikken: kunnen die pubers met hun ontwikkelende voorhoofdskwab waardoor ze niet kunnen plannen, hun eeuwige smartphone-blik en hun ondoorgrondelijke wisselvalligheid zelf weten waar ze naar toe willen met hun leven? Kom naar de training en probeer het uit. 

Resultaat

Jongeren die heel dicht bij je staan, met name als het je eigen kinderen zijn, kunnen in een patroon met je verwikkeld zijn waar beide partijen moeilijk uit kunnen stappen. Toch zal de kennis uit de training je helpen om anders naar je zoon of dochter, of de jongere(n) met wie je werkt, te kijken. Alleen dat geeft al lucht! Hoe dichter je bij de wereld en het voorstellingsvermogen van de jongere blijft, hoe succesvoller het resultaat.

Inhoud

De wijze waarop jongeren denken, voelen en leven: het blijft een raadsel voor vele volwassenen. Je leert hoe je het veranderingsproces bij een jongere kunt beÔnvloeden ten bate van de jongere zelf. (En daar heb je zelf als opvoeder, of begeleider ook veel plezier van).

Vierjarige opleiding
Deze opleiding bestaat uit vier trainingsjaren. Jaar 1 t/m 3 wordt afgesloten met een certificaat, jaar 4 met een diploma.

Voor wie?
De opleiding JongerenCoach is bestemd voor iedereen die met jongeren leeft en werkt.

Opleiders
Mieke van Tienen, Charlotte Visch en en andere IKT-opleiders

Praktische informatie

Lees meer over het eerste trainingsjaar
Lees meer over het tweede trainingsjaar
Lees meer over het derde trainingsjaar
Lees meer over het vierde trainingsjaar

Download hier de studiegids

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogrammaís van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94


tell-a-friend