Workshop ‘Zingeving’

Ervaringsworkshop voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen
4 avonden

Heb je zin in Zin?

Zingeving

Reserveren
Contact


Wat is de zin van het leven? Heeft uw leven zin? Soms zit het mee, soms zit het tegen. Heeft u zin in het ervaren van de zin van het leven? Schrijf u dan in voor deze ervaringsvolle (zinnige?????) workshop!

Zingeving
Ieder mens ervaart ‘zin’ op zijn eigen unieke manier. Net als de beleving van zinloosheid. Het gevoel dat iets ‘zinvol is’ bepaalt voor veel mensen, bewust of onbewust, de drijfveer of motivatie die richting kan geven in hun leven. Op de Academie gaan we verder dan hierover rationeel filosoferen. We spreken de mens aan in al zijn dimensies, zodat u hierin de levenszin kunt ervaren en zodoende uw leven zin kunt geven.

Resultaat
Tijdens deze workshop leert u hoe u in uw dagelijks leven meer zin kunt ervaren. De workshop is gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling in al uw diMENSies. Er wordt speciale aandacht besteed aan de ontwikkeling van talenten op het gebied van identiteit, zingeving en levensfase. 

Voor wie?
Voor mensen die meer zin willen geven en meer zin willen halen uit zichzelf, hun relatie, hun werk, zowel uit de momenten dat het leven stroomt en blij is, als uit de momenten waarop het leven tegenzit of zinloos lijkt.

Inhoud
Vele filosofen hebben zich bezig gehouden met de vraag wat de zin is van het leven? Hoe geven mensen zin aan het dagelijkse bestaan? U kunt hierover filosoferen, maar minstens zo belangrijk is het ervaren van de (on)zin van het bestaan en hoe u hiermee kunt omgaan vanuit al uw diMENSies.
In deze workshops wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: zingeving binnen verschillende culturen, het religieuze erfgoed en spirituele tradities, spiritualiteit, verinnerlijking en de wijsheid van het lichaam, de eigen innerlijke weg naar zijnsniveau, transpersoonlijke en persoonlijke hulpbronnen.
U ervaart een diepere zin van het leven door het doorlopen en beleven van een aantal zinontdekkende en zinverrijkende rituelen.

Opleiders
U wordt begeleid door bevlogen en inspirerende opleiders:
Gastdocent

Praktische informatie

Studieduur 4 avonden van 19.00 - 22.00 uur
Lesdata en –tijden Informatie via info@academie-psychotherapie.nl
Locatie De Academie, Amsterdam.
Aantal deelnemers Minimaal 8, maximaal 14
Investering € 300 (€ 260 voor oud-studenten van de Academie, € 220 voor studenten van de Academie)
Inschrijven Inschrijjformulier

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogramma’s van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94