Opleiding tot Integratieve Counselor

2-jarige beroepsopleiding tot Integratieve Counselor.
Post-hbo/wo opleiding. 
18 lesdagen per jaar (exclusief PSBK-onderdelen benodigd voor het Diploma PSBK)
Zie ook de programmaonderdelen

Het is ook mogelijk alleen jaar 1 CounselorCoach te doen.

Als het niet-gevoelde gevoel in de weg zit

Integratieve-CounselingenCoaching-(MBO-en-HBO)_resize

Open Dag

Open Avond

Reserveren

Inschrijven

studiegids   

Je bent geÔnteresseerd in mensen en je wilt mensen echt verder helpen. Counseling neemt het gebied in tussen Coaching en Psychotherapie. Coaching alleen blijkt vaak niet genoeg: als het probleem dieper is geworteld moet je de schep ook dieper steken. Als Counselor sta je met het ene been in het bedrijfsleven, met het andere been in de Gezondheidszorg. Het is een vak dat sterk in opkomst is.

integratieve-counselor(1)

Voor wie?
Voor iedereen die met diepgaande Counseling een zelfstandig beroep wil uitoefenen en/of dit als een belangrijk onderdeel van zijn of haar taak ervaart, zoals: HRM-functionarissen, management consultants, projectleiders, leidinggevenden, trainers, opleiders, psychologen, agogen, sociale wetenschappers, (ortho)pedagogen, maatschappelijk werkers, psychosociaal begeleiders, homeopaten, artsen, psychiaters, verpleegkundigen.

Voor iedereen die MasterTherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie wil worden is de opleiding Integratieve Counseling de eerste stap op weg naar het ECP.

Voor praktische informatie zie Kort overzicht 2-jarige opleiding tot Integratieve Counselor

Integratieve Counseling
Counseling is iemand in staat stellen anders om te gaan met zijn gevoelens, gedachten, emoties en drijfveren. Als je cliŽnt weet wat te doen en hij kan het ook maar hij doet het niet, dan is de kans groot dat een innerlijke blokkade in de weg zit. Dan heb je niet genoeg aan coaching, dan doe je Counseling.

Door Integratieve Counseling krijgt je cliŽnt van binnenuit weer de mogelijkheid, kracht en motivatie om zijn innerlijke belemmeringen te overwinnen en succesvol te zijn in zijn eigen leven. Zowel in privť als op het werk. De unieke interventies en modellen van de Nederlandse Academie zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen en zijn volledig Ďclient-basedí. Je leert op een directe wijze het verandervermogen en de veranderbereidheid van je cliŽnt positief te beÔnvloeden.

Resultaat
Na deze opleiding ben je in staat om op ambachtelijke wijze en op diepgaand niveau je cliŽnt te activeren om veranderingsprocessen te bewerkstelligen in zijn binnen- en/ of buitenwereld. Je werkt zelfstandig. In eigen praktijk, instelling of bedrijf. Iedere cliŽnt is anders: dat betekent dat je voor iedere cliŽnt een nieuwe aanpak-op-maat ontwerpt. Je werkt met volwassen cliŽnten op doorverwijzing van en in samenwerking met een arts of specialist. CliŽnten kunnen zich ook rechtstreeks aanmelden.

Inhoud
De opleiding is duaal en sterk praktijkgericht: je gaat direct met cliŽnten aan de slag. De trainingslessen, intervisie, assessment, cliŽntbehandeling onder supervisie en leertherapie zijn op elkaar afgestemd en geheel geÔntegreerd in het lesprogramma.

Zie ook het uitgebreide overzicht van de programmaonderdelen 

Knowhow tot Change
Wij kunnen een cliŽnt niet veranderen. Dat kan hij of zij alleen maar zelf. Uiteraard kan de cliŽnt onze deskundigheid daarbij gebruiken. Daar heeft hij/zij eigen, innerlijke manieren voor. 

KnowHow to Change gaat over hoe de cliŽnt kan worden geholpen in het activeren en stimuleren van zijn of haar eigen psychofysiologische processen die leiden tot het halen van gestelde doelen, belemmeringen overwinnen, persoonlijke groei, probleemoplossing, innerlijke heling zelfontplooiing en zelfrealisatie.

Op de opleiding leer je het zelfhelende vermogen van de mens te vergroten, de werkzame ingrediŽnten van veranderingsprocessen te herkennen en te benutten, het leer- en reflectievermogen optimaal in te schakelen, de fasering in tijd en sessies aan te brengen van het veranderingsproces. Uiteraard in de professionele vorm van het vak van CounselorCoach.

Door de wetenschappelijke grondslag en meer dan 35-jarige praktische ervaring in KnowHow to Change kan de Academie met recht stellen, dat in alle mensgerichte beroepen (zoals therapeut, counselor, coach, supervisor) en binnen de verschillende specialisatie (Boardroom- & Executive coaching, Health Counseling, Life-coaching, Personal Counseling, Teamcoaching, etc.) de principes van verandering, zoals verzameld in de KnowHow to Change centraal staan.

Erkenningen
Dit betreft een post-hbo/wo leergang volgens de richtlijnen van de British Association for Counselling & Psychotherapy (BACP) en de Europees gecertificeerde opleiding Integratieve Psychotherapie (EAIP).
De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogrammaís van de Academie vallen onder deze accreditatie.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute

Onderwijssysteem
Theoretische inleidingen, demonstraties van technieken en beÔnvloedingsprocedures, interventies, praktijkoefeningen, intervisiegroepen, praktijkobservaties, video- en casuÔstiekbesprekingen, interactieve hoorcolleges, supervisie bij de uitvoering van uw cliŽntpraktijk, individuele leertherapie en zelfstudie. De studieontwikkelingsuren zijn ongeveer 20 tot 24 uur per week.

Opleiders
dr. Wim Bresser (Hoofdopleider), samen met een gedegen en gemotiveerd team van 35 praktijk-profesionals: docenten, trainers, assessoren, supervisoren en leertherapeuten. Je krijgt les van bevlogen en ervaren docenten:

Jan Rademaker
drs. Sija Speelman
drs. Nienke Stumpel
Erik Ivo Homan
drs. Ine Bos
Bert Terhell
Renee van Steenderen
Adelheid Heijnsbroek
drs. Jan Zeilstra
Rabia Mesaoud

Startdatum en studiekosten
Klik hier voor de startdatum en studiekosten. Wilt u een overzicht van alle opleidingen? Klik hier

Meer informatie
Voor meer informatie zie Kort overzicht 2-jarige opleiding tot Integratieve Counselor

Route - Start - Kosten - Aftrekbaarheid - Terugverdienen

Inschrijven voor de opleiding
Je kunt je inschrijven met het inschrijfformulier. Na je inschrijving zullen we je informeren over de procedure.

Inschrijven Inschrijven

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94