Doe de Zelftest KnowHow to Change!


VRAGEN

Test jezelf op de nieuwste inzichten

Je begeleidt je cliŽnt in het doorlopen van een veranderingsproces waardoor je cliŽnt ook echt verandert: hij/zij behaalt de gestelde doelen, lost knelpunten en problemen op, ontplooit en groeit zowel als mens als beroepsmatig, neemt het levenslot en carriŤre weer in eigen hand en beleeft weer meer passie en levenslust.

Daarbij heb je vragen als:
Wat is nu de beste manier, welke technieken en interventies zijn nu eigenlijk de beste en het meest effectief, wat zijn de werkzame ingrediŽnten en hoe doe ik het? Test uw KnowHow to Change op de laatste inzichten met de onderstaande stellingen:

Vraag 1.
Alleen doordat de cliŽnt het juiste inzicht ontwikkelt in de oorzaken en de oplossingen van een vraagstuk of probleem kan hij/zij echt veranderen. Daarom is het hebben van de juiste Ďdiagnoseí voor de counselor of coach essentieel.
Waar of Niet waar?

Vraag 2.
Als je je cliŽnt echt wilt helpen om te veranderen moet je eigenlijk zoveel als mogelijk effectieve interventies en technieken uit alle richtingen en windstreken in je toolkit hebben, omdat die nu eenmaal van doorslaggevende betekenis zijn voor het veranderingsproces van de cliŽnt.
Waar of Niet waar?

Vraag 3.
Jouw persoonlijke eigenschappen als mens en als professional zoals warmte, begrip, compassie, empathie, acceptatie, echtheid, openheid, etc. zijn van doorslaggevende betekenis voor het veranderingsproces van de cliŽnt.
Waar of Niet waar?

Vraag 4.
De goede, gelijkwaardige, persoonlijke, nabije, (werk)relatie met rapport en vertrouwelijkheid die je met je cliŽnt weet aan te gaan is het belangrijkste instrument voor het veranderingsproces van de cliŽnt.
Waar of Niet waar?

Vraag 5.
Het gaat er niet om wat wij als counselor of als coach allemaal aanbieden aan de cliŽnt aan geavanceerde theorieŽn, technieken en interventies, maar het gaat er om wat de cliŽnt daarmee doet.
Waar / Niet waar

Benieuwd naar de antwoorden?

ANTWOORDEN

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94