Universitaire Master in Psychotherapie


De Sigmund Freud PrivatUniversitšt (SFU) in Wenen biedt al jaren een universitaire opleiding in Psychotherapie. Deze bestaat uit twee delen:
ē Bachelor (Bakkalaureat)
ē Master (Magister)
Hun Bakkalaureat bestaat uit 8 semesters (4 jaren), de Magister uit 4 semesters (2 jaren).

Na jarenlang intensief overleg met de SFU hebben we de afspraak kunnen maken, dat zij onze 4-jarige Post-HBO opleiding voor integratieve Psychotherapie erkennen als belangrijk onderdeel van hun Master (49%). Dat betekent, dat studenten na afloop van onze 4-jarige opleiding voor Integratieve Psychotherapie al een volledige Bachelor en bijna de helft van de Master op zak hebben.

De resterende 51% van de Master kunnen de studenten in 2 jaar voltooien. Dat duurt vier maal tien dagen, waarvan ze een gedeelte in Wenen en een ander gedeelte in Nederland (afstandsonderwijs) kunnen doen. Voor wie er niet zo lang tussenuit kan, is er de optie van twee maal Zomeruniversiteit.

Concreet geldt voor de huidige en oud-studenten van de (ECP-)opleiding Integratieve Psychotherapie, dat zij parallel aan hun opleiding aan de Academie, Úf na afloop van deze opleiding, een Master in Psychotherapie kunnen halen aan de SFU.
De Academie is van harte bereid mee te denken over de (bijv. roostertechnische) uitwerking van deze optie.

Interesse? Neem voor meer informatie contact op via info@academie-psychotherapie.nl.

IMG_0092x
Hans van der Esch en Jan Rademaker van de Academie,
Alfred Pritz en Elisabeth Vykoukal van de Freud Universitšt
 

Klik hier voor een keuze uit videomateriaal  om te kunnen zien en horen wat Hans van der Esch, Alfred Pritz, Jan Rademaker te zeggen hebben over het belang van de Psychotherapie en van deze Universitaire Masteropleiding in Psychotherapie.

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94