NeurolinguÔstisch Programmeren NLP

(inter)nationaal erkende Technician, Practitioner en Master NLP opleidingen

Van communicatie naar therapie

De Academie is een van de oudste opleidingsinstituten in internationaal erkende Technician, Practitioner- en Masteropleiding in NLP in Nederland.

NLP staat voor Neuro NeurolinguÔstisch Programmeren. NLP is een veelomvattend vakgebied, bomvol technieken, inzichten en kennis over communicatie, verandering en ontwikkeling; toepasbaar op zowel professioneel als persoonlijk vlak. De naam omvat de drie delen van ons menselijk functioneren die de grootste invloed op ons hebben: onze neurologie, onze taal en onze programmering. Met programmering bedoelen we het referentiekader dat we gebruiken, onze overtuigingen en onze ideeŽn over onszelf, anderen en de wereld.

Coaching, Counseling en Psychotherapie met NLP zijn specialisaties die door de Academie zijn ontwikkeld als vervolg op de Masteropleiding. De opleiders zijn ervaren international NLP-trainers. 

Het pragmatisme van NLP

NLP is een pragmatische denkwijze die zich bezighoudt met wat het is om mens te zijn en wat wel en niet goed werkt. NLP houdt zich bezig met het ontwikkelen van competentie en flexibiliteit. Het is een denkwijze die ervan uitgaat dat alle gedrag nuttig kan zijn in de juiste omgeving maar dat we helaas vaak het verkeerde gedrag in de verkeerde omgeving inzetten. Flexibel zijn en kunnen kiezen staat daarom hoog in het vaandel.
NLP gaat ook over strategisch denken en biedt een diepgaand begrip van mentale en cognitieve processen die ons gedrag aansturen. Op een andere laag gaat NLP ook over zelfontwikkeling, het ontdekken van je eigen identiteit en missie en over de ervaring deel te zijn van een groter geheel.

Psychotherapie met NLP

De NLP heeft vanaf de beginjaren een grote vlucht genomen en zich zelfs ontwikkeld tot een internationale erkende, wetenschappelijk bewezen vorm van psychotherapie. In Europa is de European Association for Neurolinguistic Psychotherapy (EANLPt) de overkoepelende beroepsorganisatie. De Academie is een erkend opleidingsinstituut in psychotherapie (EAPTI) en lid van de EANLPt. Op 11 april 2015 wordt in Amsterdam  het 39e Europese NLPt-congres gehouden. Een van de bekendste NLP-ers in Nederland, Lucas Derks, is een van de workshopleiders.

 

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94