NeurolinguÔstisch Programmeren NLP

Zakelijke en persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en reflectie, groei in communicatie? NLP!

Van communicatie naar counseling en therapie

Integratieve Coaching

De Academie is een van de oudste opleidingsinstituten en internationaal erkende Technician, Practitioner- en Masteropleiding in NLP in Nederland.

NLP staat voor Neuro NeurolinguÔstisch Programmeren. NLP is een veelomvattend vakgebied, bomvol technieken, inzichten en kennis over communicatie, verandering en ontwikkeling; toepasbaar op zowel professioneel als persoonlijk vlak. De naam omvat de drie delen van ons menselijk functioneren die de grootste invloed op ons hebben: onze neurologie, onze taal en onze programmering. Met programmering bedoelen we het referentiekader dat we gebruiken, onze overtuigingen en onze ideeŽn over onszelf, anderen en de wereld.

De Coaching, Counseling en Psychotherapie opleidingen die door de Academie zijn ontwikkeld kennen belangrijke NLP elementen. Inzicht en praktisch handelen in de communicatie is een sterk punt van de NLP, maar we gaan met deze opleidingen een stap verder, en gaan in op de werking van de menselijke psyche, hoe mensen in elkaar zitten en hoe mensen het voor elkaar krijgen om te veranderen.

Het pragmatisme van NLP

NLP is een pragmatische denkwijze die zich bezighoudt met wat het is om mens te zijn en wat wel en niet goed werkt. NLP houdt zich bezig met het ontwikkelen van competentie en flexibiliteit. Het is een denkwijze die ervan uitgaat dat alle gedrag nuttig kan zijn in de juiste omgeving maar dat we helaas vaak het verkeerde gedrag in de verkeerde omgeving inzetten. Flexibel zijn en kunnen kiezen staat daarom hoog in het vaandel.
NLP gaat ook over strategisch denken en biedt een diepgaand begrip van mentale en cognitieve processen die ons gedrag aansturen. Op een andere laag gaat NLP ook over zelfontwikkeling, het ontdekken van je eigen identiteit en missie en over de ervaring deel te zijn van een groter geheel.

Psychotherapie met NLP

De NLP heeft vanaf de beginjaren een grote vlucht genomen en zich zelfs ontwikkeld tot een internationale erkende, wetenschappelijk bewezen vorm van psychotherapie. In Europa is de European Association for Neurolinguistic Psychotherapy (EANLPt) de overkoepelende beroepsorganisatie. De Academie is een erkend opleidingsinstituut in psychotherapie (EAPTI) en lid van de EANLPt. Op 11 april 2015 wordt in Amsterdam  het 39e Europese NLPt-congres gehouden. Een van de bekendste NLP-ers in Nederland, Lucas Derks, is een van de workshopleiders.

Wat wil ik met NLP

Ik wil inzicht in mijn innerlijke vragen en /of leren mijn communicatie effectiever te laten zijn. Ik wil mijn persoonlijke doelen makkelijker leren bereiken. Ik wil irritaties en weerstand in communicatie leren voorkomen of beter begrijpen. Ik kies daarom voor de NLP practitioner variant. Helaas bieden wij op dit moment geen NLP Practitioner trainingen meer aan.

Ik wil leren coachen met NLP technieken en mensen begeleiden en verder helpen met hun problematieken. Dit kun je doen met de NLP Master en vervolgens de NLP Coach opleiding. Wil je ook met diepere lagen werken die ten grondslag aan de problematiek waarmee iemand komt en je cliŽnten hun sessies vergoed laten krijgen via hun aanvullende zorgverzekeringen dan is dit niet mogelijk met de NLP Coach opleiding.

Met de BeroepsCoach Practitioner opleiding kun je al binnen 8 dagen leren werken met het coachen van mensen. Deze opleiding is door de NOBCO geaccrediteerd waardoor je je als erkend gecertificeerd professioneel Coach op de markt kunt zetten. De NLP is essentieel onderdeel van deze opleiding.

De Opleiding tot Integratieve Counselor biedt nog meer mogelijkheden. Je kunt je dan aansluiten bij een beroepsvereniging, je kunt tevens gebruik maken van de BTW vrijstelling voor je sessies, je cliŽnten kunnen de sessies vergoed krijgen via hun zorgverzekeraar. Zie hiervoor de opleiding tot Integratieve Counselor

Contact

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94