imagesCAU5I8DJ                        000051           logo NAP

                 PHBO_logo_fc         EAIP_logo1-blue

CRKBO_Instelling

Erkenningen

Bovenstaande logo's geven de instanties weer die ťťn of meerdere van onze opleidingen hebben erkend en/of geregistreerd. Bij de desbetreffende opleiding op de website vindt u dit logo terug.  

Erkenning betekent een kwaliteitsgarantie. Tenminste, wanneer de beoordelende en certificerende instelling of organisatie van hoge kwaliteit en onafhankelijk is. En daadwerkelijk in de praktijk controleert.

De Academie voldoet aan de hoogste kwaliteitscriteria die het beroepsveld kan stellen en is lid van de belangrijkste beroepsorganisaties en instellingen. Zo is de Academie het enige opleidingsinstituut in Nederland dat de erkenning heeft (en daardoor full member is) van de EAIP. Afgestudeerden kunnen bij allerlei beroepsverenigingen terecht, vaak al tijdens de studie als student-lid.

EAPTI-status voor de psychotherapie-opleidingen: direct het ECP aanvragen!
In juni 2010 is ons instituut gevisiteerd door internationale experts van de Training Accreditation Committee van de EAP (European Association for Psychotherapy). Deze ďherkeuringĒ hebben wij met glans doorstaan en wij zijn voor gebleken excellente kwaliteit als opleidingsinstituut gewaardeerd met het EAPTI-certificaat. Sinds 30 juni 2010 mogen wij ons officieel EAPTI-instituut (European Accredited Psychotherapy Training Institute) noemen.
Dit houdt in dat de opleiding Integratieve Psycho-, Jongeren- en Kindertherapie van de Academie aan alle ECP-eisen voldoet en dat u direct na het behalen van uw diploma (incl. tenminste 300 cliŽnt-uren en 150 supervisie-uren en het diploma Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen) direct Europees erkend kunt worden. Daar zijn we natuurlijk best trots op.
Wat is hierin het grote voordeel voor u? U kunt nu direct met ons diploma het Europese Certificaat voor Psychotherapie (ECP) aanvragen bij de Europese Associatie voor Psychotherapie in Wenen, in plaats dat er 3 wachtjaren bij 1500 cliŽnturen (1500 sessies van 60 minuten) aangehouden dienen te worden zoals bij niet-erkende opleidingsinstituten. Wij zijn dan ook blij dat we onze studenten dit grote voordeel kunnen bieden.

Saskia Kip, afgestudeerd aan de Academie als Integratieve Therapeut, ontvangt als eerste "The European Certificate of Psychotherapy" uit handen van Hans van der Esch, Hoofd Team Onderwijs, van de Nederland Academie voor Psychotherapie.

 

IMG_0047

IMG_0044

Een erkende opleiding betekent nog niet dat cliŽnten of opdrachtgevers direct op de stoep staan, ondanks dat er tal van zorgverzekeraars zijn die uw behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoeden. Een gedegen praktijkvoering is hier van belang. Daarom wordt u hierin ook geschoold. Maar nog veel belangrijker dan welke Ďmedailleí dan ook, is het afleveren van goed werk. U bent dan namelijk altijd verzekerd van een volle agenda. Dat is een van de redenen dat de Academie mensen wil opleiden tot een goede therapeut, mediator, coach, supervisor, counselor of NLP-er.

Lidmaatschappen (full member of geassocieerd) en/of erkenningen waardoor u terecht kunt bij: 

European Accredited Psychotherapy Training Institutes (EAPTI)
European Association for Psychotherapy (EAP)
European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP)
European Association for Hypno Psychotherapy (EAHP)
European Association for Neuro-Linguistic Psychotherapy (EANLPt)
European Association for Gestalt therapy (EAGT)
-  Janusz Korczak Stichting
-  Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP)
Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH)
Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
-  Vereniging Van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen (VGVZ)
Nederlands Verbond voor Psychologen, psychotherapeuten en Agogen
   (NVPA)
Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP)
Vereniging voor Integraal therapeuten (VIT)

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94