Antwoordpagina

Vraag 1: Erkenning-kwaliteit-vergoedingen
Jullie HBO programma heeft nog geen officiŽle bachelor erkenning van de overheid, die andere opleiding tot Counselor wel. Is jullie kwaliteit dan wel op orde? En maakt dat uit voor vergoedingen van je behandelingen van de zorgverzekeraars?

 1. Antwoord erkenningen:
  Je wilt zekerheid over het niveau van de opleiding. Terecht.
  Voor de duidelijkheid: wij hebben al een accreditering als Post-Bachelor en Post-Master instituut, het niveau kunnen we dus gemakkelijk aan, want we hebben al een hogere erkenning dan Bachelor. Want we vragen immers een hbo- of universitair diploma voor veel van onze opleidingen. Nu we ook bachelorniveau geven, gaan we ook hiervoor een accreditatie aanvragen. Het klopt dus dat we nog geen Bachelor erkenning hebben. Daar zijn we nu ook mee bezig en aangezien we al Ďzwaardereí erkenningen hebben is de verwachting we dat we komend jaar de aanvraag doen en dat we ook voor een bachelor degree geaccrediteerd zullen worden.
  SNRO-keurmerk-hbo-opleidingDeze opleiding heeft een SNRO erkenning en is HBO-conform geaccrediteerd.
 2. Antwoord kwaliteit:
  Je wilt uiteraard de beste kwaliteit opleiding. Dat willen wij ook.
  En dat geven we ook: als particulier opleidingsinstituut in de zorg en bedrijfsleven bestaan we al meer dan 35 jaar. Dat kan alleen wanneer je topkwaliteit levert in een markt waarin er zoveel verschillende instituten en opleidingen zijn. En we hebben al 12 jaar ervaring in het geven van opleidingen in Counseling. Uniek aan onze Counselosopleiding is dat ze ten volle profiteert van alle inzichten en wetenschappelijk onderzoek uit de psychotherapie. Want wij zijn van oorsprong een psychotherapie opleidingsinstituut. Geen enkel andere counselor opleiding kan hieraan tippen. En we lopen voorop, zowel in het ontwikkelen van het vak als in het volgen van de ontwikkelingen. Een boek geeft aan wat de ontwikkeling was, ook al lees je het meest recente exemplaar. Wij zetten de veranderingen in het veld direct om in een praktische syllabus: je kunt er direct mee aan de gang. Later volgt er nog wel een boek over die ontwikkelingen.
  De kwaliteit zit ook in visie en samenhang van het lesprogramma. Geen losse verzameling boeken van verschillende schrijvers waar jezelf maar een visie en een werkwijze uit moet halen, maar een wetenschappelijk onderbouwde opleiding met een consistent en harmonieus lesprogramma. 
  State of the Art.
 3. Antwoord vergoedingen:
  Een overheids erkende bachelor degree is voor vergoedingen van zorgverzekeraars niet van belang, zolang de opleiding maar op hbo-niveau gegeven wordt (stand van zaken 2016).
  En dat wordt Ďie!
  Overigens: wij vinden zelf dat de zorgverzekeraars zouden moeten besluiten om alleen hbo-bachelor Counselors te vergoeden. Het gaat immers om een vak, een ambacht waarin je mensen helpt met problemen en belemmeringen. Dan moet je gewoon een goede, gekwalificeerde opleiding hebben. Dat is ook de reden waarom wij bezig zijn om deze officiŽle bachelor erkenning van onze opleiding te verkrijgen. Onze verwachting is dat de zorgverzekeraars steeds hogere (opleidings)eisen zullen stellen. Wij zijn er klaar voor. 

Vraag 2: investering - verdienen
Jullie vragen aanzienlijk meer studiegeld per jaar dan een door de overheid gesubsidieerde of een afstandsonderwijs verzorgende hogeschool. Waarom is dat? En verdien ik al tijdens mijn studie?

 1. Antwoord investering
  Je wilt het beste en je krijgt het beste. Want jouw cliŽnt heeft recht op de beste behandeling.
  Dat vinden wij tenminste. Wij bieden een unieke en exclusieve vakopleiding. Door de kleinschaligheid krijg je ook veel meer persoonlijke aandacht en begeleiding. En dat is nodig om het vak ook echt onder de knie te krijgen. Met alleen uit een boek studeren leer je geen mensen helpen. Op de Nederlandse Academie gaat het om de praktijk: oefenen, feedback krijgen, veel supervisie over je cliŽntbehandelingen, persoonlijke leertherapie, etc. En dat door een team van meer dan 35 ervaren praktijkprofessionals. Geen enkel andere opleiding biedt dit in deze vorm aan. En ja, er wordt ook wel het nodige van je verwacht: de Nederlandse Academie is de beste Academie omdat we de beste studenten hebben. We helpen je om het beste uit jezelf naar boven te halen. Zowel persoonlijk als professioneel.
 2. Antwoord: verdienen tijdens de studie
  Je wilt weten wat de uitgaven en je inkomsten zijn van deze opleiding. Eerst: het studiegeld is aftrekbaar van de belasting, dat scheelt enorm. En je doet een parttime hbo-programma, waardoor je je eigen tijd kunt indelen en er goed bij kunt werken, want dat verwachten we wel. Een been in de maatschappij, een been in de studie, want zo leer je optimaal.

Al na het 1e jaar behaal je het Coach Foundation level. Met een officieel diploma. Dat staat niet alleen heel goed op je CV, maar daarmee kun je direct de markt op. Na 2 jaar het Coach Practitioner level. Dan ga je ook steeds meer geld vragen voor je sessies.
En in het 3e en 4e jaar verdiep je en ga je al volop aan de slag als Counselor, want het doen van cliŽntsessies is een verplicht onderdeel van de opleiding. Je maakt dus niet alleen al omzet tijdens je studie, je praktijk maakt direct een vliegende start na je diploma. Je werkt immers al met cliŽnten en je krijgt dan ook nog eens vergoedingen voor je behandelingen.

Vraag 3: Na de opleiding: werken-baangarantie-doorstuderen
En dan heb je je diploma, wat doe je dan? Waar kan ik aan de bak? Hoe kom ik aan mijn cliŽnten?
En kan ik ook gemakkelijk doorstuderen?

 1. Antwoord: werken
  Je wilt weten of je er goed van kunt leven en of je wel aan de bak komt.  
  Nou, je hebt al een praktijk opgestart die je verder doorzet na je opleiding. Mond tot mond reclame daar heb je dus al voor gezorgd. Counselors vragen tussen de Ä 85 en Ä 125 per sessie (1 uur) voor hun werk, afhankelijk of ze particulier of voor een opdrachtgever werken.
  Extra is dat er vergoedingen via de zorgverzekeraars zijn. Dat geeft een nog sterkere fundering onder je praktijk. En als je het in een eigen praktijk kunt, kun je het overal.
  In tegenstelling tot de ons omringende landen is het echter nog niet zo ver dat je nu al in allerlei instellingen in Nederland aan het werk kunt, daar is het vak nog te jong en te onbekend voor. Daarom kunnen wij als opleidingsinstituut geen loondienst baangarantie geven. Er is wel een toenemende vraag naar Counseling. Dat komt omdat veel mensen, die eerst Coaching hebben geprobeerd om van hun problemen af te komen, nu een hulpverlening zoeken waar de schep dieper wordt gestoken. Voor psychotherapie is hun probleem te klein. Counseling is het antwoord op deze vraag uit de maatschappij. Het is het vak van de toekomst.
 2. Antwoord: doorstuderen
  Je wilt je verder ontplooien? Natuurlijk kan dat, je jezelf en je ambacht verder verdiepen met de ECP- erkende opleiding Integratieve Psychotherapie en zo MasterTherapeut worden. Door onze samenwerking met de Sigmund Freud University in Wenen kun je daarna in korte tijd Master in Psychotherapiewetenschappen worden. En zelfs je doctorsgraad behalen (PhD). Met de Counselors opleiding van de Nederlandse Academie heb je een uitstekende basis voor je verdere ontwikkeling.

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94