Studiekosten van de 3-jarige opleiding tot Integratieve Hypnotherapeut

Studieduur 3 jaar
Lesdata en –tijden Start: oktober 2018. 
Locatie De Academie te Amsterdam
Toelating hbo/wo of equivalent
Inschrijven Inschrijven
Reserveringslijst

Nog niet helemaal zeker van meedoen?
Wanneer je sterk overweegt om de opleiding te gaan doen, laat  je dan op de reserveringslijst plaatsen. Dan ben je in ieder geval verzekerd van een plaats in de eerstkomende opleidingsgroep. Dit is kosteloos en verplicht tot niets. Wanneer de opleiding vol dreigt te lopen word je door ons gebeld met de vraag of je nog van je gereserveerde plaats gebruik wilt maken.

Stuur een mailtje naar info@academie-psychotherapie.nl met de tekst: 
Ja, graag reserveer ik vrijblijvend een plaats in de eerstkomende opleidingsgroep van de 3-jarige Hypnotherapie-opleiding.  Bel mij wanneer de opleiding vol dreigt te lopen. Dan zal ik aangeven wat mijn wensen zijn.
Naam:
Telefoon:
Beste moment van bellen: 

Accreditatie Erkend door de NBVH

Kosten

Onderdelen Lesgeld ***  Leertherapie  Supervisie Assessments Inkomsten**
Jaar 1
18 dagen
 € 3.950  € 1.275  € 990  € 130
(voor 2x)
38 sessies
Jaar 2
18 dagen
 € 3.950  € 1.275  € 1.485  € 130
(voor 2x)
62 sessies

Jaar 3
Klassieke en Neoklassieke Hypnotherapie
20 dagen

 € 4.380  € 850  € 1.485  € 130
(voor 2x)
100 sessies
 Totaal        

200 sessies 

Studiekosten en fiscale mogelijkheden.
Uitgaven voor het volgen van een opleiding aan de Academie zijn fiscaal aftrekbaar. Afhankelijk van uw belastingtarief zijn de opleidingen voor u 30% tot 50% aftrekbaar. Voor sommige opleidingen is het uitvoeren van cliëntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig voor u: hierdoor zijn de kosten voor het oprichten en inrichten van de praktijk ook fiscaal aftrekbaar, omdat zij binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast 'zelfstandigen aftrek' ook 'startersaftrek' mogelijk.

** Dit is een indicatie van de inkomsten, globaal verdeeld over de opleiding. Na anderhalf jaar start u met cliëntbehandelingen. Op deze manier genereert u inkomsten tijdens uw opleiding. Studenten hanteren in de praktijk doorgaans een volgende tariefstructuur: € 35 per sessie in de eerste module (minimum 36 sessies), € 50 per sessie in module 2+3 (minimum van 62 sessies). module 4 € 75 tot € 100 per sessie (minimum van 150 sessies). Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend: het geeft slechts een indicatie. Indien u vrijgesteld bent van BTW, hoeft u hierover uiteraard geen BTW af te dragen.

*** Voorafgaand aan deelname is er een intakeprocedure. De kosten hiervoor bedragen € 250.

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogramma’s van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94