Opleiding tot Beroepscoach Basics

2,5 dag in 4 weken |  start 8 september
Post-hbo/wo 

Voor iedereen die wil coachen en daarvoor de relevante basisvaardigheden wil ontwikkelen. Deze opleiding maakt onderdeel uit van de opleiding Beroepscoach Practitioner.

Just do it!

Integratieve-Coaching

Inschrijven

Open avond 

Studiegids

Reserveren 

Experience
Day

**ACTIE** 
Als je na deze training besluit om de 1-jarige opleiding tot Integratieve Counselor te volgen dan krijg je 50% korting op het lesgeld van de Beroepscoach Basics.

BC-2018

Je wilt coachen en daarvoor de relevante basisvaardigheden ontwikkelen. Je hebt een ruime levens- en werkervaring en de interesse om andere mensen succesvol te laten zijn. Succesvol zijn is het behalen van de doelen die je hebt gesteld. Voor jezelf als mens of als professional. Je coachee stelt in onderlinge samenspraak met jou de coachingsdoelen. Zelfinzicht, inzicht in de situatie, positief zelfbewustzijn, duidelijke, haalbare doelen en met de juiste motivatie: daarmee gaat uw coachee gepassioneerd op weg om zijn doelen te behalen. 

Integratieve Coaching
Integratieve Coaching is iemand begeleiden in het aanpakken en veranderen van zijn of haar situatie en/of het anders kunnen handelen in betreffende situatie.

De Integratieve benadering is de laatste ontwikkeling binnen therapie, counseling en coaching en overstijgt alle methoden en richtingen die er in coachingsland zijn. Integratieve Coaching is volledig Ďclient-basedí. Door dit proces krijgt de coachee van binnenuit weer de mogelijkheid, kracht en motivatie om te werken aan zijn eigen levenssucces. Doelstelling is om de mens (coachee) de eigen Coach te laten worden.

Erkende opleiding
Dit betreft een HBO/WO-niveau leergang volgens de richtlijnen van de British Association for Counselling & Psychotherapy (BACP).  

Resultaat
Je bent in staat om zelfstandig coachgesprekken te voeren met medewerkers/coachees. Je kunt hen met een (werk-gerelateerde) coachingsvraag begeleiden opdat de gestelde doelen efficiŽnt en effectief behaald kunnen worden. Je hebt inzicht in hoe je je verder wilt ontwikkelen op het gebied van coaching.

Voor wie?
Voor professionals die coaching als een belangrijk onderdeel van hun taak ervaren en:

  • Inzicht willen verkrijgen in het coachvak en de daarvoor relevante basisvaardigheden willenl ontwikkelen;

  • Vooral coacht om degenen met wie ze (samen)werken te begeleiden te stimuleren om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen en/of prestaties te leveren;

  • Binnen hun eigen werkterrein en functie willen coachen en daarbij een helder bewustzijn hebben op de manier waarop zij zich als coach verhouden tot hun andere professionele verantwoordelijkheden.

Voor (aankomende) coaches, mentoren, trainers, opleiders, consultants, psychologen, agogen, sociale wetenschappers, (ortho)pedagogen, maatschappelijk werkers, psychosociaal begeleiders, homeopaten, artsen, psychiaters, verpleegkundigen, HRM-functionarissen en leidinggevenden.

Inhoud
Tijdens deze 2,5 dag ontdek je je eigen potentieel als Coach en leert dit meteen toepassen aan de hand van een 4 stappen-model. Je maakt kennis met de basisprincipes van Knowhow to Change (de menselijke verandering) en je leert de basisvaardigheden die nodig zijn om resultaatgericht te coachen.

Opleiders
U krijgt les van bevlogen en ervaren opleiders:

Drs. Ine Bos
18 jaar werkzaam als Coach in het bedrijfsleven
Psycholoog NIP, Organisatieadviseur, Integratieve Therapeut ECP, CounselorCoach, Trainer, Supervisor

Wijnand van Colle
Internationaal gecertificeerd NLP trainer (NLP University & NYTI), NLP Counselor & Health Coach, Managementconsultant, projectmanager.

Wijzigingen voorbehouden

Praktische informatie

Studieduur 2 weken
Lesdata en Ėtijden Zie startdata en kosten
Locatie De Academie te Amsterdam
Aantal deelnemers Minimaal 8, maximaal 24.
Studieontwikkeluren 29
Toelating Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Interesse en/of werkervaring in de procesbegeleiding van mensen. Ruime levenservaring. Fysieke en psychische gezondheid.
Kosten Zie startdata en kosten
Certificering Diploma Beroepscoach Basics
Ten aanzien van het Foundation level (Basics) heeft de NOBCO de voorwaarden tot lidmaatschap nader gespecificeerd.
Reserveren

Reserveren

Plaats jezelf op de reserveringslijst om 
verzekerd te zijn van een plaats in deze opleiding.

* Een programma in levels
In het veld van Coaching wordt meer en meer het EQA keurmerk omarmd. Dit keurmerk is ontwikkeld door de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en wordt in Nederland door o.m. de NOBCO gevoerd. Deze duidelijke, in levels beschreven kwaliteitseisen dienen een eind te maken aan de wildgroei van cursussen en trainingen op het gebied van coaching in Nederland. De Academie is een EAPTI erkend opleidingsinstituut in psychotherapie. Dat betekent dat onze Coachingsopleidingen gerelateerd zijn aan de EAPTI-eisen. Omdat het EQA-keurmerk zoveel transparantie in de opleidingwereld in coaching biedt, willen wij deze ontwikkeling ondersteunen. Onze kwaliteitseisen van de EAPTI hebben we naast de EQA-criteria gelegd zodat we de Coachingsopleidingen nu ook in de betreffende levels aanbieden. Daarom gaan wij over tot de aanvraag van EQA-accreditatie voor onze opleidingen. We kunnen nog niet aangeven wanneer dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn.

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogrammaís van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94