Opleiding tot Beroepscoach Practitioner (NOBCO)

8 dagen in 4 maanden | start 8 september 
Post-hbo/wo opleiding

Voor iedereen die met Coaching een professioneel beroep wil uitoefenen in een beginnende zelfstandige praktijk en/of Coaching als een belangrijk onderdeel van zijn of haar taak ervaart.

Everything you need is already inside!

Integratieve-CounselingenCoaching

Inschrijven

Open avond 

Studiegids

Reserveren

Experience
Day

**ACTIE** 
Als je na deze training besluit om de 1-jarige opleiding tot CounselorCoach te volgen dan krijg je 50% korting op het lesgeld van de Beroepscoach Practitioner.

BC-2018

Je wilt coachen. Je hebt een ruime levens- en werkervaring en de interesse om andere mensen succesvol te laten zijn. Succesvol zijn is het behalen van de doelen die je hebt gesteld. Voor jezelf als mens of als professional. Je coachee stelt in onderlinge samenspraak met jou de coachingsdoelen. Zelfinzicht, inzicht in de situatie, positief zelfbewustzijn, duidelijke, haalbare doelen en met de juiste motivatie: daarmee gaat jouw coachee gepassioneerd op weg om zijn doelen te behalen. 

Integratieve Coaching
Integratieve Coaching is iemand begeleiden in het aanpakken en veranderen van zijn of haar situatie en/of het anders kunnen handelen in betreffende situatie.

De Integratieve benadering is de laatste ontwikkeling binnen therapie, counseling en coaching en overstijgt alle methoden en richtingen die er in coachingsland zijn. Integratieve Coaching is volledig Ďclient-basedí. Door dit proces krijgt de coachee van binnenuit weer de mogelijkheid, kracht en motivatie om te werken aan zijn eigen levenssucces. Doelstelling is om de mens (coachee) de eigen Coach te laten worden.

Erkende opleiding
Dit betreft een hbo/wo-niveau leergang volgens de richtlijnen van de British Association for Counselling & Psychotherapy (BACP).

Voor wie?
Voor iedereen die met Coaching een professioneel beroep wil uitoefenen in een zelfstandige praktijk en/of dit als een belangrijk onderdeel van zijn of haar taak ervaart: (aankomende) coaches en counselors, interne coaches, mentoren, projectcoŲrdinatoren, teamleiders, trainers, opleiders, consultants et cetera.

Resultaat
Je bent in staat om klanten/coachees/collegaīs met een (werk-gerelateerde) coachingsvraag te begeleiden in hun veranderingsproces opdat de gestelde doelen efficiŽnt en effectief behaald kunnen worden. Dit alles op een creatieve, inspirerende, op maat gemaakte wijze waardoor je als privťpersoon en als professional blijft ontwikkelen en lol beleeft in de uitoefening van dit inspirerende beroep.

  • Je hebt inzicht in het coachvak en de daarvoor relevante basisvaardigheden ontwikkeld.
  • Je coacht om degenen met wie je (samen)werkt te begeleiden en aan te moedigen om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen en/of prestaties te leveren.
  • Je coacht met name op het terrein van je eigen expertise met een beperkt aantal type cliŽnten/collegaīs. Je coaching is gericht op het verhogen van prestaties, het opbouwen van vertrouwen en het (verder) ontwikkelen van capaciteiten.

Hulpvraag/themaīs

  • Onzekerheid over functioneren, twijfel m.b.t eigen deskundigheid.
  • Problemen met een collega of baas, niet mee kunnen samenwerken.
  • Onzekerheid over loopbaanstap: niet kunnen kiezen, welke stappen te nemen, of in welke richting.
  • Verstoorde work-life balance.
  • Assertiviteitsproblemen.
  • etc.

Aanpak
Theoretische inleidingen, demonstraties van technieken en beÔnvloedingsprocedures, interventies, praktijkoefeningen, intervisiegroepen, praktijkobservaties, video- en casuÔstiekbesprekingen, supervisie bij de uitvoering van je cliŽntpraktijk, individuele leertherapie en zelfstudie.
 

De opleiding beroepscoach heeft mij gedegen kennis en een scala aan vaardigheden bijgebracht om als coach mee te kunnen werken. In mijn eigen bedrijf, waarin ik coach in het onderwijs, blijkt het geleerde zeer goed toepasbaar. Ik ervaar een gevoel van back-up door deze opleiding, naast mijn intuÔtie en gezond verstand. Altijd een solide basis om in te zetten of op terug te vallen.
Tijdens de opleiding is de confrontatie met jezelf een interessant proces. Het is ook veel leren op persoonlijk vlak en dat wordt goed begeleid door de academie. De binding met medestudenten is daardoor groot. Intervisie en supervisie zorgen voor de nodige intense reflectiemomenten.
Het was een diepgaand proces, waarin de ervaring van het leren op alle fronten en op hoog niveau voor mij de mooiste ervaring was!

Petra Toor, afgestudeerd in 2016


Praktijkontwikkeling
Minimaal 36 coachee-uren met begeleidende supervisie.

Supervisie
Over de cliŽnturen is een traject van 4 bijeenkomsten groepssupervisie verplicht.

Leertherapie
In het kader van de leertherapie zijn 4 individuele sessies leertherapie bij een door de Academie erkende leertherapeut verplicht.

Assessments
In de eindfase van de opleiding vindt een examenpracticum plaats.

Opleiders
De opleiders voeren allen praktijk en brengen veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk mee naar de opleiding. Studenten krijgen zo geen wollige verhalen, maar concreet uitgewerkte tips, aanwijzingen, technieken en de flexibiliteit om het vak in de praktijk tot in de finesses uit te voeren. Als coach. En straks ook als ondernemer.
Je krijgt les van bevlogen en ervaren opleiders (wijzigingen voorbehouden):

Ine20Bos_resize
Drs. Ine Bos
18 jaar werkzaam als Coach in het bedrijfsleven
Psycholoog NIP, Organisatieadviseur, Integratieve Therapeut ECP, CounselorCoach, Trainer, Supervisor

Jan

 

 

 

 
Jan Rademaker
Directeur, Executive Coach, Integratieve Therapeut ECP, opleider

Wijnand van Colle
Internationaal gecertificeerd NLP trainer (NLP University & NYTI), NLP Counselor & Health Coach, Managementconsultant, projectmanager.

En daarnaast word je begeleid door: leertherapeuten, supervisoren, examinatoren. Allen voeren een eigen praktijk in Integratieve Therapeut/Counselor/Coach.

Praktische informatie

Studieduur 4 maanden
Lesdata en Ėtijden Zie startdata en kosten
Locatie De Academie te Amsterdam
Aantal deelnemers Minimaal 8, maximaal 24.
Studieontwikkeluren 234
Toelating Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Interesse en/of werkervaring in de procesbegeleiding van mensen. Gemiddelde levenservaring. Fysieke en psychische gezondheid.
Kosten Zie startdata en kosten
Certificering

Diploma Beroepscoach Practitioner
*Ten aanzien van het Practitioner level heeft de NOBCO de voorwaarden tot lidmaatschap nader gespecificeerd.

Reserveren

Reserveren

Plaats jezelf op de reserveringslijst om 
verzekerd te zijn van een plaats in deze opleiding.

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94