JongerenCoach

14-daagse beroepsopleiding
NFG erkend

Op weg naar een volwassen bestaan

Jongeren hebben jou nodig om hun eigen weg te vinden naar een evenwichtig, plezierig volwassen bestaan. Vaak helpt een luisterend oor of een goede raad, maar steeds vaker komt er meer bij kijken. Jonge mensen hebben een grote behoefte aan volwassenen die zich in hun kunnen verplaatsen en kunnen helpen zonder te oordelen.

 

Gratis reserveren?

Wat levert het je op?

  • Een eigen praktijk of dienstverband 

    In de jeugdhulpverlening is veel vraag naar gecertificeerde coaches.

  • Meer klanten

    Het is makkelijker jezelf te verkopen.

  • Professionaliteit

    Je neemt jezelf serieus met bijscholing.

  • Een netwerk

    Je ontmoet anderen en werkt samen.

Met welke vragen komen jongeren naar je toe?

‘Ik krijg mijn hoofd niet leeg, ik wou dat ik niet zoveel dacht.’

‘Ik voel me depri.’

‘Ik heb buikpijn en ze kunnen niks vinden.’

‘Ik heb het gevoel dat ik er niet bij hoor.’

‘De hele wereld word gek van me, ik kan niet stilzitten.’

Persoonlijk

“Tijdens de opleiding is de confrontatie met jezelf een interessant proces. Je leert veel op persoonlijk vlak en dat wordt goed begeleid door De Academie.

De binding met medestudenten is daardoor groot. Intervisie en supervisie zorgen voor de nodige intense reflectiemomenten.

Het was een diepgaand proces, waarin de ervaring van het leren op alle fronten en op hoog niveau voor mij de mooiste ervaring was!”

 

Petra Toor, afgestudeerd in 2016, Toorzaak.nl

Professioneel

Je wilt jongeren coachen. Je hebt interesse in jongeren en het liefst laat je ze schitteren. Daarin wil jij succesvol zijn: je doelen behalen als mens én als professional. Zelfinzicht, positief zelfbewustzijn, duidelijke haalbare doelen en met de juiste motivatie: daarmee ga jij op weg. Als ervaringsdeskundige bij uitstek help jij de jongere gepassioneerd op weg om zijn doelen te behalen. Zodat deze jongere uiteindelijk zichzelf coacht op weg naar een evenwichtig volwassen bestaan.

Vooropleiding en vrijstelling

Vooropleiding

Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

Interesse en /of werkervaring in de procesbegeleiding van jongeren.

 

Vrijstelling

Heb je een diploma Beroepscoach Practitioner, Integratieve Counselor, Integratieve Psychotherapie of MasterTherapeut ECP? Heb je een NOBCO erkend Coach Practitioner diploma?

Dan krijg je vrijstelling en volg je alleen de 6 JongerenCoach lesdagen (€ 1.860,- inclusief bijbehorende supervisie 3x over 18 cliëntsessies met de jongerendoelgroep). Neem direct contact op met opleidingsadviseur@academie-psychotherapie.nl om je vrijstelling aan te tonen of schrijf je hier direct in.

Studiekosten 

Studiekosten

De studiekosten zijn € 4.750 per jaar, inclusief de lessen, supervisie, leertherapie en syllabi.

 

Er is een aantal verplichte boeken die je dient aan te schaffen. We werken daarnaast met eigen syllabi die zijn inbegrepen in het studiegeld.

 

Aftrek

Benieuwd naar de fiscale aftrekmogelijkheden in jouw eigen praktijk? Kijk dan hier.

Data & locatie 

De lessen van de JongerenCoach zijn op zaterdagen en maandagen* van 10.00 tot 17.00 uur:

 

2024 | 14/9, 23/9*, 28/9, 12/10, 21/10*, 9/11, 18/11*, 23/11, 7/12, 16/12*

2025 | 6/1*, 11/1, 27/1* en 1/2

 

Locatie

De lessen vinden plaats op De Nederlandse Academie, Klaprozenweg 123, 1033 NN in Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider. 

Een programma met inhoud

De JongerenCoach opleiding bestaat uit 8 dagen coachvaardigheden op practitioner level en 6 dagen jongerenspecialisatie. 

 

Aanpak

Tijdens de opleiding JongerenCoach leer je procesgestuurd te werken, zodat je cliënt op eigen kracht zijn doelen behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Je versterkt het vertrouwen en zelfsturend vermogen van de cliënt. Jouw cliënt weet het, kan het en doet het en pakt zelf het probleem aan.

 

Werkvormen

Theorie, demonstraties van technieken en beïnvloedingsprocedures, interventies, praktijkoefeningen, intervisiegroepen, praktijkobservaties, video- en casuïstiekbesprekingen, supervisie over cliënturen, individuele leertherapie en zelfstudie.

 

8 dagen coachvaardigheden:

  • Je professionele betrouwbaarheid in het handelen volgens de ‘regels van het vak’: vakmatige, persoonlijke, ethische en juridische grenzen.
  • Inzetten van je menskwaliteiten (zoals nieuwsgierigheid en compassie) en het functioneel hanteren van emoties tijdens de interactie met de cliënt.
  • Het beïnvloeden van het veranderingsproces van je cliënt. Hierdoor faciliteer je je cliënt om optimaal om van zijn eigen zelfhelende en zelfsturende mogelijkheden en hulpbronnen gebruik te maken.
  • De natuurlijke fasen van het veranderingsproces waar de cliënt doorheen gaat om zijn doel te behalen.

 

6 dagen jongerenspecialisatie:

  • Psychologie van jongeren          
  • Gedrags-, psychische & sociale problemen bij jongeren
  • De Peergroup, relaties, intimiteit & seksualiteit
  • Do’s & don’ts in de psychosociale begeleiding van jongeren
  • Sociale veranderingen van VO naar HO òf werk
  • Op Eigen Benen
  • Neuro-cognitieve ontwikkeling – Brein
  • Verslaving
  • Oudertraining
  • Zingeving
  • Precaire onderwerpen
  • Agressie

Studiebelasting

14 lesdagen, 8 supervisie bijeenkomsten, 4 leertherapie sessies, intervisie en 36 cliënturen.

Erkenning en vergoeding

NFG-registratie

Je kunt als JongerenCoach lid worden van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). De opleiding is onderdeel van de 4-jarige opleiding tot Integratieve Counselor (NLQF-6 ingeschaald). 

 

NOBCO-registratie

Je kunt je als NOBCO-communitylid laten registreren bij de NOBCO. De opleiding Jongerencoach omvat het programma van een coachopleiding op Practitioner niveau. Lees hier de de voorwaarden voor registratie als NOBCO-coach.

 

Vergoeding

Coaching wordt niet door de reguliere zorgverzekeraars vergoed. Vaak vinden de ouders creatieve oplossingen om deze trajecten te financieren. In sommige gevallen zijn het ook werkgevers, het UWV of instanties via het Gemeente Jeugdfonds die betalen.

Een vak met toekomst

Je werkt vanuit je eigen praktijk en van daaruit kun je je verbinden met scholen, de gemeente en jeugdhulpverleningsinstanties.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de toelatingsprocedure eruit voor de opleiding tot Coach?

Voor de opleiding is geen uitgebreide intake-procedure. Wel is er een voorbereidende motivatieopdracht die door de toelatingscommissie gelezen wordt.

Is de opleiding tot Coach in deeltijd te volgen en wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is circa 12 uur per week. Dit omvat de lesdagen, supervisie, leertherapie, intervisie het werken met cliënten in je praktijk en zelfstudie.

Hoeveel cliënturen moet ik doen voor de opleiding tot Coach?

Je gaat meteen aan de slag met het werken met cliënten. Het betreft een ambacht en je leert dit vak door te doen en zoveel mogelijk vlieguren te maken. De opleiding tot Integratieve Coach stelt een minimum van 36 cliënturen. Dat betekent dat je ongeveer 7 cliënten moet werven en je per cliënt gemiddeld 5-6 sessies begeleidt. Gebruik hiervoor je netwerk en ga direct aan de slag, zodra de opleiding gestart is.

Kan de opleiding aan De Academie ook gecombineerd worden met een baan?

Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en  intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.

Hoe is de balans tussen theorie en praktijk bij de opleiding tot Coach?

De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc.

Is het werk als Coach iets voor mij?

Om erachter te komen of het vak van Coach bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.

Wat doet een Coach eigenlijk en wat niet?

Coaching is mensen helpen te groeien. Het kan gaan over het vergroten van competenties en het creëren van beweging zodat een cliënt zijn doel kan bereiken. Het onderscheid tussen Coach, Counselor en Therapeut is hier terug te vinden.

Kan ik deelnemen wanneer ik geen hbo- of wo-diploma heb?

Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.

Welke achtergrond hebben de studenten?

Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de studenten?

Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.

Is er verplichte literatuur voor de opleiding?

Voor de opleiding werken we voornamelijk met syllabi die je kunt downloaden van onze studentenportal. Je ontvangt daarvoor een studenten-inlogcode. Wanneer je parallel aan de opleiding de modules van de PSBK moet volgen, geldt daar wel verplichte literatuur. Op de website staat per PSBK-module aangegeven welke meest recente literatuur gebruikt wordt.

Wat gaan afgestudeerde studenten met hun opleiding doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • een eigen praktijk, al of niet met medestudenten.
  • je gaat verder in je eigen zelfstandige, particuliere praktijk die je al tijdens de opleiding hebt gestart.
  • je sluit je aan in een groepspraktijk met collega’s uit de beroepsgroep.
  • je sluit je aan in een gezondheidscentrum met meerdere disciplines.
  • een eigen praktijk, gecombineerd met een aantal uren in loondienst bij een werkgever.
  • binnen het kader van de reeds bestaande werksituatie een nieuwe functie creëren.
  • de studie wordt gebruikt om verdieping te geven aan een huidige functie en/of de eigen mogelijkheden daarin uit te breiden.

Ik ben al Coach, krijg ik dan vrijstellingen?

We kunnen helaas geen vrijstelling verlenen voor elders gevolgde coachopleidingen, omdat De Academie gebruik maakt van eigen ontwikkelde modellen uit de kortdurende Integratieve Psychotherapie ter aansturing van het veranderingsproces.

Kan ik een eigen praktijk starten wanneer ik deze opleiding heb afgerond?

Ja, direct na aanvang word je geacht om cliënten te begeleiden. Daar heb je een praktijkplek en een praktijknaam voor nodig. Vanaf het eerste begin start je dus met je eigen praktijk. Na diplomering kun je deze verder uitbouwen.

Vooropleiding en vrijstelling

Vooropleiding

Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

Interesse en /of werkervaring in de procesbegeleiding van jongeren.

 

Vrijstelling

Heb je een diploma Beroepscoach Practitioner, Integratieve Counselor, Integratieve Psychotherapie of MasterTherapeut ECP? Heb je een NOBCO erkend Coach Practitioner diploma?

Dan krijg je vrijstelling en volg je alleen de 6 JongerenCoach lesdagen (€ 1.860,- inclusief bijbehorende supervisie 3x over 18 cliëntsessies met de jongerendoelgroep). Neem direct contact op met opleidingsadviseur@academie-psychotherapie.nl om je vrijstelling aan te tonen of schrijf je hier direct in.

Studiekosten 

Studiekosten

De studiekosten zijn € 4.750 per jaar, inclusief de lessen, supervisie, leertherapie en syllabi.

 

Er is een aantal verplichte boeken die je dient aan te schaffen. We werken daarnaast met eigen syllabi die zijn inbegrepen in het studiegeld.

 

Aftrek

Benieuwd naar de fiscale aftrekmogelijkheden in jouw eigen praktijk? Kijk dan hier.

Data & locatie 

De lessen van de JongerenCoach zijn op zaterdagen en maandagen* van 10.00 tot 17.00 uur:

 

2024 | 14/9, 23/9*, 28/9, 12/10, 21/10*, 9/11, 18/11*, 23/11, 7/12, 16/12*

2025 | 6/1*, 11/1, 27/1* en 1/2

 

Locatie

De lessen vinden plaats op De Nederlandse Academie, Klaprozenweg 123, 1033 NN in Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider. 

Een programma met inhoud

De JongerenCoach opleiding bestaat uit 8 dagen coachvaardigheden op practitioner level en 6 dagen jongerenspecialisatie. 

 

Aanpak

Tijdens de opleiding JongerenCoach leer je procesgestuurd te werken, zodat je cliënt op eigen kracht zijn doelen behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Je versterkt het vertrouwen en zelfsturend vermogen van de cliënt. Jouw cliënt weet het, kan het en doet het en pakt zelf het probleem aan.

 

Werkvormen

Theorie, demonstraties van technieken en beïnvloedingsprocedures, interventies, praktijkoefeningen, intervisiegroepen, praktijkobservaties, video- en casuïstiekbesprekingen, supervisie over cliënturen, individuele leertherapie en zelfstudie.

 

8 dagen coachvaardigheden:

  • Je professionele betrouwbaarheid in het handelen volgens de ‘regels van het vak’: vakmatige, persoonlijke, ethische en juridische grenzen.
  • Inzetten van je menskwaliteiten (zoals nieuwsgierigheid en compassie) en het functioneel hanteren van emoties tijdens de interactie met de cliënt.
  • Het beïnvloeden van het veranderingsproces van je cliënt. Hierdoor faciliteer je je cliënt om optimaal om van zijn eigen zelfhelende en zelfsturende mogelijkheden en hulpbronnen gebruik te maken.
  • De natuurlijke fasen van het veranderingsproces waar de cliënt doorheen gaat om zijn doel te behalen.

 

6 dagen jongerenspecialisatie:

  • Psychologie van jongeren          
  • Gedrags-, psychische & sociale problemen bij jongeren
  • De Peergroup, relaties, intimiteit & seksualiteit
  • Do’s & don’ts in de psychosociale begeleiding van jongeren
  • Sociale veranderingen van VO naar HO òf werk
  • Op Eigen Benen
  • Neuro-cognitieve ontwikkeling – Brein
  • Verslaving
  • Oudertraining
  • Zingeving
  • Precaire onderwerpen
  • Agressie

Studiebelasting

14 lesdagen, 8 supervisie bijeenkomsten, 4 leertherapie sessies, intervisie en 36 cliënturen.

Erkenning en vergoeding

NFG-registratie

Je kunt als JongerenCoach lid worden van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). De opleiding is onderdeel van de 4-jarige opleiding tot Integratieve Counselor (NLQF-6 ingeschaald). 

 

NOBCO-registratie

Je kunt je als NOBCO-communitylid laten registreren bij de NOBCO. De opleiding Jongerencoach omvat het programma van een coachopleiding op Practitioner niveau. Lees hier de de voorwaarden voor registratie als NOBCO-coach.

 

Vergoeding

Coaching wordt niet door de reguliere zorgverzekeraars vergoed. Vaak vinden de ouders creatieve oplossingen om deze trajecten te financieren. In sommige gevallen zijn het ook werkgevers, het UWV of instanties via het Gemeente Jeugdfonds die betalen.

Een vak met toekomst

Je werkt vanuit je eigen praktijk en van daaruit kun je je verbinden met scholen, de gemeente en jeugdhulpverleningsinstanties.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de toelatingsprocedure eruit voor de opleiding tot Coach?

Voor de opleiding is geen uitgebreide intake-procedure. Wel is er een voorbereidende motivatieopdracht die door de toelatingscommissie gelezen wordt.

Is de opleiding tot Coach in deeltijd te volgen en wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is circa 12 uur per week. Dit omvat de lesdagen, supervisie, leertherapie, intervisie het werken met cliënten in je praktijk en zelfstudie.

Hoeveel cliënturen moet ik doen voor de opleiding tot Coach?

Je gaat meteen aan de slag met het werken met cliënten. Het betreft een ambacht en je leert dit vak door te doen en zoveel mogelijk vlieguren te maken. De opleiding tot Integratieve Coach stelt een minimum van 36 cliënturen. Dat betekent dat je ongeveer 7 cliënten moet werven en je per cliënt gemiddeld 5-6 sessies begeleidt. Gebruik hiervoor je netwerk en ga direct aan de slag, zodra de opleiding gestart is.

Kan de opleiding aan De Academie ook gecombineerd worden met een baan?

Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en  intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.

Hoe is de balans tussen theorie en praktijk bij de opleiding tot Coach?

De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc.

Is het werk als Coach iets voor mij?

Om erachter te komen of het vak van Coach bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.

Wat doet een Coach eigenlijk en wat niet?

Coaching is mensen helpen te groeien. Het kan gaan over het vergroten van competenties en het creëren van beweging zodat een cliënt zijn doel kan bereiken. Het onderscheid tussen Coach, Counselor en Therapeut is hier terug te vinden.

Kan ik deelnemen wanneer ik geen hbo- of wo-diploma heb?

Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.

Welke achtergrond hebben de studenten?

Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de studenten?

Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.

Is er verplichte literatuur voor de opleiding?

Voor de opleiding werken we voornamelijk met syllabi die je kunt downloaden van onze studentenportal. Je ontvangt daarvoor een studenten-inlogcode. Wanneer je parallel aan de opleiding de modules van de PSBK moet volgen, geldt daar wel verplichte literatuur. Op de website staat per PSBK-module aangegeven welke meest recente literatuur gebruikt wordt.

Wat gaan afgestudeerde studenten met hun opleiding doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • een eigen praktijk, al of niet met medestudenten.
  • je gaat verder in je eigen zelfstandige, particuliere praktijk die je al tijdens de opleiding hebt gestart.
  • je sluit je aan in een groepspraktijk met collega’s uit de beroepsgroep.
  • je sluit je aan in een gezondheidscentrum met meerdere disciplines.
  • een eigen praktijk, gecombineerd met een aantal uren in loondienst bij een werkgever.
  • binnen het kader van de reeds bestaande werksituatie een nieuwe functie creëren.
  • de studie wordt gebruikt om verdieping te geven aan een huidige functie en/of de eigen mogelijkheden daarin uit te breiden.

Ik ben al Coach, krijg ik dan vrijstellingen?

We kunnen helaas geen vrijstelling verlenen voor elders gevolgde coachopleidingen, omdat De Academie gebruik maakt van eigen ontwikkelde modellen uit de kortdurende Integratieve Psychotherapie ter aansturing van het veranderingsproces.

Kan ik een eigen praktijk starten wanneer ik deze opleiding heb afgerond?

Ja, direct na aanvang word je geacht om cliënten te begeleiden. Daar heb je een praktijkplek en een praktijknaam voor nodig. Vanaf het eerste begin start je dus met je eigen praktijk. Na diplomering kun je deze verder uitbouwen.

De beste opleiders

Je krijgt les van inspirerende docenten, praktijktrainers, supervisoren, leertherapeuten en assessoren. Samen met jou geven zij deze JongerenCoach opleiding vorm en inhoud, kwaliteit en spelvreugde.

 

Janieke Duijf, BA

Leertherapeut, Integratieve Counselor

Carin Freid, BA

Supervisor, Docent, MasterTherapeut ECP

Alle opleiders van De Academie

Hoe leer je?

Doen, doen, doen, want het is een ambacht, een professioneel praktijkvak. Direct na aanvang van de opleiding begin je al met het werken met cliënten. Alles wat je leert kun je direct toepassen.

Je supervisor ondersteunt je met de casuïstiek. Met je intervisiegenoten oefen je de technieken en interventies en neem je de theorie door. Bij je leertherapeut ontdek je jezelf op een steeds dieper niveau en ervaar je de interventies aan den lijve. Hierdoor wordt je een echte ervaringsdeskundige professional die weet waar ‘ie het over heeft. Je pakt ook persoonlijke belemmeringen bij jezelf aan, zodat je met kracht, rust en zelfvertrouwen het werk doet.
Lees meer over studeren aan De Nederlandse Academie.

Janieke Duijf, Opleidingsadviseur Integratieve Counselor, Coach, Leertherapeut

Wil je meer weten?

Ik beantwoord graag je vragen. Stuur me een e-mail. Als je ook je telefoonnummer geeft bel ik je terug.

Wil je uitgebreider advies op maat? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek via ons contactformulier.

Sfeer proeven? Kom naar ons Open Huis.

Kostenoverzicht & Studiecalculator
JongerenCoach

 

De kosten voor deze opleiding bedragen € 4750. Maar de werkelijke studiekosten liggen aanzienlijk lager, want je hebt de nodige belastingvoordelen. En daarbij genereer je ook nog eens omzet met cliëntsessies. Het lesgeld is inclusief 14 lesdagen, samengesteld uit Beroepscoach Practitioner (8 dagen NOBCO erkend) + de praktijktraining Jongerenspecialisatie 1 (6 dagen), supervisie (8) en leertherapie (4). Kies in onderstaande studiecalculator je belastingschaal en bereken je voordeel:

Lesgeld
Assessment
Supervisie
Leertherapie
Kies je belastingschaal
Inschrijven
Subtotaal studiekosten
 
Jaarlijkse eenmalige drempel volgens fiscus*
 
Belastingvoordeel. Je krijgt retour van de fiscus*  
 
Dus je werkelijke studiekosten in jaar 1 zijn
 

Verspreid over een jaar (52 weken) zijn de kosten € xx,xx per week.

Overige fiscale mogelijkheden
Voor deze opleiding is het uitvoeren van cliëntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig: hierdoor zijn de kosten voor het oprichten en inrichten van je praktijk ook fiscaal aftrekbaar, omdat zij binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigen aftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk.

* Peildatum 2015. Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van je (jaarlijkse) studiekosten. Als de regels van de Belastingdienst gelijk blijven, geldt voor het vervolg van een meerjarige opleiding een soortgelijk bedrag per fiscaal jaar. Mocht de overheid de aftrekmogelijkheden veranderen, zijn wij niet aansprakelijk voor bovenstaande informatie. Blijf dus zelf goed op de hoogte welke mogelijkheden er voor jou zijn. Je vindt hier de uitgebreide voorwaarden van de Belastingdienst.

Terug
Terug

Registreren bij de NOBCO

Je kunt je als NOBCO-communitylid laten registreren bij de NOBCO. Je kunt je ook aansluiten als NOBCO-coach. Met de opleiding van de Academie voldoe je al aan de meeste criteria. De voorwaarden voor registratie als NOBCO-coach zijn:

  1. Je hebt een hbo/wo-vooropleiding.
  2. Je hebt een coachopleiding van minimaal 50 uur afgerond
    Met onze 8-daagse opleiding tot Beroepscoach met 174 studie-uren voldoe je daar ruimschoots aan. (62 contacturen, 48 uur intervisie en 93 uur reflectie- en zelfstudie.)
  3. Coachervaring van minimaal 5 coachees en 50 coachuren in de afgelopen drie jaar. Hiervoor worden bij je aanmelding bewijsstukken gevraagd.
    Met onze opleiding heb je de wind mee: met onze 8-daagse heb je 5 coachees en 36 cliënturen onder supervisie volbracht.
  4. Ook vraagt de NOBCO een bewijs van je eerste coachklant (dit mag een contract of mailbevestiging zijn).

 

De voorwaarden die de NOBCO stelt kunnen worden veranderd. Kijk daarom zelf wat de laatste NOBCO-eisen zijn.

Terug
Terug

"*" geeft vereiste velden aan

Welkom, we helpen je graag!

Vertel ons meer over jouw vraag of wens, zodat we de juiste persoon kunnen inschakelen om je te helpen. Laat ons ook weten wanneer het voor jou het beste uitkomt om contact te hebben.

Naam*

Geef aan over welk gebied of opleiding het gaat.
Wil je een persoonlijk advies?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug
Terug
Terug
Terug

Reserveren

JongerenCoach

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Waarom je een opleidingsplaats reserveert
Je reserveert een plaats in de opleiding of training omdat je serieus geïnteresseerd bent en niet het risico wil lopen dat de opleiding al vol is wanneer je inschrijft. Je hebt nu nog even de tijd om e.e.a. uit te zoeken of te regelen. De reservering is gratis en vrijblijvend. We sturen je bijtijds een e-mailbericht om te vragen of je nog van je reservering gebruik wil maken. Zodra je hebt besloten om echt mee te doen, laat het ons zo spoedig mogelijk weten door middel van je inschrijving via de website. Zorg dat je ieder geval tot een maand voor de eerste lesdag weet of je het wel of niet gaat doen. Daarna kunnen we helaas je plaats in de opleiding niet meer garanderen.

Naam*
Adres*
Hidden
Hidden

Terug
Terug

Schrijf je in voor

JongerenCoach

Start: zaterdag 14 september 2024 | Investering €4750

Terug
Terug