Het nieuwe normaal in de klas | online

Vier online workshops voor leerkrachten in het basisonderwijs

Als leerkracht na de vakantie gewoon weer aan de slag? Nou nee.

Na de zomervakantie weer allemaal fijn naar school volgens het ‘Nieuwe Normaal’.  Maar het is niet normaal. De coronacrisis heeft voor angst, boosheid en verwarring gezorgd bij kinderen. 

De verschillen tussen kinderen op emotioneel, sociaal en intellectueel gebied, zijn in afgelopen corona periode steeds groter geworden. Door de thuissituatie en het thuisonderwijs. Sommige kinderen zijn achterop geraakt, sommige kinderen (extra) emotioneel gekneusd, andere kinderen hebben zich als een speer ontwikkeld. 

 

Horen over onze werkwijze? Zie:  'ik begrijp kinderen nu veel beter'

 

Corona handelingsbekwaam

Als leerkracht wil je de ontstane verschillen overbruggen. 
Hoe maak je van al die verschillende kinderen een hechte groep met een optimaal leerklimaat? Je kunt het niet alleen en je hoeft het niet alleen te doen! Je hebt alle kinderen in je groep nodig. 

Onderstaande vier workshops bieden je de helpende hand. Je kunt meteen de volgende dag met je ervaringen uit de workshop aan de slag in jouw klas.

 

  1. De gelukkige klas | geweest | 16.00 - 17.30

  2. Het gelukkige kind | geweest | 20.00 - 21.30

  3. De gelukkige ouders | geweest | 20.00 - 21.30

  4. De gelukkige leerkracht | geweest | 20.00 - 21.30

 

Kosten: € 50 per workshop. De workshops zijn los van elkaar te volgen. Inclusief éénmalig het boek 'Gelukkige kinderen in een gelukkige klas' van Charlotte Visch t.w.v. € 27,95.

 

'ik kan nu met humor naar ze kijken'

 

De 4 workshops

Je gaat met elkaar praktisch aan de gang, zodat je ook echt nieuwe inzichten en vaardigheden verwerft. We hebben afgelopen half jaar ervaren dat we ook online diepgaand contact met elkaar kunnen maken, technieken kunnen oefenen en praktijkervaringen kunnen uitwisselen. Alle workshops zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

 

1. De gelukkige klas

Je creëert samen met de kinderen een warme emotionele groepsdynamiek waardoor de kinderen als lotgenotengroep open staan voor alles wat je ze wilt leren. 

Datum: 5 september 2020 | 16.00 – 17.30

2. Het gelukkige kind

Je helpt kinderen om een positief toekomstbeeld te omarmen met oog voor de realiteit. Je laat de kinderen met elkaar praten, ervaringen verwerken en zich weer goed te voelen. 

Datum: 2 september 2020 | 20.00 – 21.30 

 

3. De gelukkige ouders

Ook ouders maken een verwarrend proces door. Maak ze deelgenoot van het ‘nieuwe normaal in de klas’.
Maak hulpbronnen van die ‘lastige’ ouders zodat je het echt met z’n allen doet! 

Datum: 9 september 2020 | 20.00 – 21.30

 

4. De gelukkige leerkracht

Je weet de groep te inspireren, je wordt door de kinderen gewaardeerd als hulpbron.  

Datum: 16 september 2020 | 20.00 – 21.30

Onze visie op gelukkig voelen

Gelukkige kinderen leren meer dan ongelukkige kinderen. Gelukkige kinderen doen lief, leuk en gezellig; ongelukkige kinderen verstoren de les, zijn grensoverschrijdend of zijn juist ‘onzichtbaar en ongrijpbaar’. Gelukkige kinderen maken hun eigen gelukkige toekomst. Jouw aanwezigheid in de klas kan daar een grote bijdrage aan leveren.

 

“Als je onderwijs ziet als voorbereiding op iets wat later plaatsvindt, kun je voorbijgaan aan het feit dat de eerste zestien of achttien jaar van iemands leven geen repetitie zijn. Jonge mensen leiden hun leven nu.” Sir Ken Robinson

 

Voor wie is de workshop bedoeld?

Voor leerkrachten die beseffen dat het Nieuwe Normaal in de Klas samen met de kinderen ontdekt moet worden en gestalte moet krijgen. Grondslag is dat kinderen in deze wonderlijke tijd recht op hebben om gelukkig te zijn op een gelukkige school.

Deze training is voor leerkrachten die zich willen en durven verplaatsen in de belevingswereld van het kind. Voor leerkrachten die begrijpen dat het ontwikkelen van emotionele intelligentie bij kinderen niet een apart lesje is. Voor leerkrachten die ervaren hebben dat een gelukkige groep staat en valt bij een gelukkige leerkracht.

De trainers 

Charlotte Visch

Hoofdopleider Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Charlotte was 13 jaar leerkracht basisonderwijs, studeerde orthopedagogiek en is MasterKindertherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie. Ontwikkelaar van de EmoE-training voor leerkrachten in het basisonderwijs.  

 

Hanneke de Hertog

Masterkindertherapeut ECP en OpvoedCoach. Hanneke is docent en studiebegeleider aan de opleiding Integratieve KinderCounselor.

 

Maaike van der Velden

MasterKinderTherapeut in Integratieve Psychotherapie, docent en OpvoedCoach.

 

Wendela Oosthoek

MasterKinderTherapeut in Integratieve Psychotherapie, OpvoedCoach en praktijktrainer aan de IKT-opleiding.

Margot de Cock Opleidingsadviseur | Leertherapeut Integratieve Therapeut ECP

Wil je meer weten?

Bel mij voor meer informatie of mail me voor een persoonlijk adviesgesprek.

Sfeer proeven? Kom naar ons Open Huis.

Reserveren

Het nieuwe normaal in de klas | online

Hidden

Waarom je een opleidingsplaats reserveert
Je reserveert wanneer je serieus overweegt om deze training of opleiding te doen. Dan ben je verzekerd van een opleidingsplaats. Je hebt dan nog tijd om e.e.a. uit te zoeken of te regelen. De reservering is gratis en vrijblijvend. Wanneer de opleiding vol raakt, vragen we je of je nog van je reservering gebruik wilt maken.

Naam*
Adres*
Hidden
Hidden

Terug
Terug