Integratieve KinderCoach

1-jarige opleiding (post-hbo/wo)
Coach kinderen van 4 - 12 jaar!
Erkend door EAIP

Wat is KinderCoaching? 

 'Kinderen zijn mensen; in hun ziel ligt de aanleg voor alle gedachten en gevoelens die wij bezitten. Dus is het zaak deze aanleg te ontwikkelen, de groei ervan voorzichtig te sturen.' ~  Janusz Korczak

 

Ieder kind heeft het recht om met zelfvertrouwen en zelfrespect in het leven te staan.

Als Integratieve KinderCoach maak je samen met een kind creatieve oplossingen zodat deze zelf emotioneel verder kan groeien.

 

Gratis reserveren?

Kijk verder, Kom verder Download de Studiegids

Integratieve KinderCoach: wat levert het je op?

 1. Het beste voor het kind

  Je werkt samen met het kind. Daarom is jullie resultaat snel, krachtig en succesvol. Lees meer

 2. Het beste voor jezelf 

  Zelfinzicht als basis voor diepgaande contact met kind en ouders. Waar wacht jij nog op? Lees meer

 3. Na 2 jaar ben je KinderCounselor mét vergoedingen èn btw-vrijstelling: dat vind je nergens anders!

  Als Integratieve KinderCoach stroom je door in de opleiding tot Integratieve KinderCounselor: dan krijg je vergoedingen én btw vrijstelling! Lees meer

 4. Wetenschappelijk onderbouwd

  Je doet wat je weet en je weet wat je doet. State of the Art in KinderCoaching. 

Word in 1 jaar Integratieve KinderCoach 

Het mooie van deze 1-jarige KinderCoach opleiding is dat het óók het 1e jaar van de opleiding tot Integratieve KinderCounselor en MasterKindertherapeut ECP is! 

 

Hoe ziet het 1e jaar eruit?

18 lesdagen

15x leertherapie

10x supervisie

38 cliënturen

7 zaterdagen Psychosociale en Medische BasisKennis (PSBK). Deze volg je naast de opleiding tot KinderCoach. Leer hier meer over PSBK. 

Of studeer in een rustiger tempo..

Je kunt de opleiding ook in 4 jaar doen. De opleiding bestaat uit vier levels: Basic, Practitioner, Advanced en Integratieve KinderCoach! De opleiding is inhoudelijk hetzelfde als wanneer je de opleiding in 1 jaar doet.  

 

Hoe ziet het rustige tempo eruit?

Je hebt slechts 9 lesdagen per jaar: 1 woensdag per maand. Lekker overzichtelijk! Je hebt meer tijd en rust om je de stof eigen te maken.

In level 2 start je pas met supervisie en leertherapie. 

Hoe help je broertjes en zusjes met Integratieve KinderCoaching?

‘Hoe help je broertjes en zusjes (brusjes) met hun sloot vol ouwe koeien? Nou, gewoon door ze er met hen uit te halen!’

Charlotte Visch, Integratieve Kindertherapeut ECP, auteur en hoofdopleider, vertelt hoe zij kinderen weer met elkaar in contact brengt en ze weer met elkaar aan de praat krijgt. En hoe ze elkaar beter leren begrijpen en respecteren. Want niets is erger dan ruzie met met je broertje, zusje of je liefste vriend(in).

Hoe los je in 3 stappen ruzie op? 

Help, mijn kind luistert niet en doet zo brutaal

Integratieve kindercoach

 

Kinderen die zich gelukkig voelen doen leuk en kinderen die zich ongelukkig voelen doen raar. Daarom help je kinderen om gelukkig te worden.

Kinderstemmen uit de KinderCoach praktijk 

Ik struikelde steeds en dan ging alles kapot en dat was heel erg want dan werden ze boos op mij maar het was niet mijn schuld want ik heb ADHD. Ik mocht steeds met de grijpmachine en nu ben ik heel blij. Roxanne, 5 jaar

 

‘Ik liep steeds weg uit het voetbalveld omdat we verloren en omdat ik dacht dat het mijn schuld was want ik was de keeper.’ Milan, 10 jaar.

 

‘Ik was steeds boos, maar ik wist niet waarom. En nou is mijn leven veel leuker en dat komt omdat mijn ouders nu eindelijk normaal doen.’ Derek, 12 jaar

 

Een harmonieus programma met inhoud 

Hoe is de studie opgebouwd? 

Wat krijg je in de opleiding Integratieve KinderCoach? Welke studiematerialen gebruik je? Wat is daar zo belangrijk aan? En waar kun je het voor gebruiken? Bekijk het in onderstaande video én hoe je doorstudeert tot Integratieve KinderCounselor en MasterKindertherapeut. Charlotte Visch onze hoofdopleider vertelt!

 

 

Video kijken?
0:00 // Intro

07:45 // Integratieve KinderCoach (1 jr)

16:10 // Integratieve KinderCounselor (2 jr)

28:10 // Integratieve KinderMediator (3 jr)

33:34 // MasterKindertherapeut ECP (4 jr)

 

Wat je moet weten over de opleiding

 •  wetenschappelijk onderbouwd opleidingsprogramma conform de voorwaarden van de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP) en de Europese Associatie voor Integratieve Psychotherapie (EAIP) 
 • het 1e jaar van de erkende 2-jarig post-hbo/wo erkende beroepsopleiding tot Integratieve KinderCounselor.
 • 18 lesdagen, 15x leertherapie, 10x supervisie, 38 cliënturen
 • 7 zaterdagen 5 PSBK modulen: Communicatie en Interactie, Wet- en gezondheidsethiek, Ontwikkelingspsychologie, Psychopathologie en Diagnostiek. Met PSBK modulen kun je het hele jaar door alvast beginnen! Zo spreid je studielast.
  Heb jij vrijstelling voor PSBK? Check meteen met studieadviseur Margot of je in aanmerking komt voor vrijstelling!

 

Hoe studeer je van coach tot therapeut?

Jaar 1: diploma Integratieve KinderCoach (60 EC).

Jaar 2: diploma Integratieve KinderCounselor (60 EC).
Je hebt ook de PSBK afgerond waardoor je nu al praktijk voert met vergoedingen van de zorgverzekeraars (AGB-code 90). Én met btw vrijstelling.

Jaar 3: diploma Integratieve KinderMediator (30 EC).

Jaar 4: diploma MasterKinderTherapeut ECP (30 EC). 
Vergoeding met Vektis AGB-code 9416. Je ECP vraag je aan bij EAP. 

De beste opleiders!

Je krijgt les van inspirerende docenten, praktijktrainers, supervisoren, leertherapeuten en assessoren. Samen met jou geven zij deze opleiding tot Integratieve KinderCoach inhoud, kwaliteit en spelvreugde. 
Je opleiders zijn ervaren ECP-therapeuten die allen een zelfstandige praktijk voeren. Omdat zij jarenlange ervaring in het vakgebied hebben krijg je geen wollige verhalen maar gerichte, persoonlijke begeleiding zodat je het vak grondig onder de knie krijgt. Daardoor word je succesvol in je zelfstandige praktijk als echte vakman of vakvrouw in Integratieve KinderCoaching.

Wie zijn de opleiders van De Academie? 

Erkenningen, vergoedingen en btw

Als KinderCoach kom je niet voor vergoedingen van je sessies in aanmerking. Zorgverzekeraars vergoeden je wél als KinderCounselor! Na 2 jaar al vergoedingen én btw vrijstelling: dat vind je nergens anders!

 

Integratieve KinderCoach: een vak met toekomst

KinderCoaching is populair!

Er is een toenemende vraag van ouders en scholen naar korte, laagdrempelige en effectieve hulp. Met deze opleiding ben je goed voorbereid op deze vrolijke taak. Je vindt je eigen weg om op jouw originele wijze kinderen te helpen. Je geeft zelf vormg aan hoe jij integratieve KinderCoaching toepast: zoals KinderCoaching met paarden of honden. Sommige van onze Integratieve KinderCoaches ontwikkelen zich tot Opvoedcoach, Avonturencoach, Wandelcoach, Gelukscoach of Speelcoach!

 

Zelfstandige praktijk of (multidisciplinaire) groepspraktijk?

Er zijn veel mogelijkheden als KinderCoach! Je kunt alleen of samen met anderen een Praktijk voor Integratieve KinderCoaching voeren. Ook interessant: een multidisciplinaire groepspraktijk waar je met collega’s uit verschillende Gezondheidszorg richtingen samenwerkt. 

 

Laagdrempelige en snelle hulpverlening: grote vraag naar!

Als Integratieve KinderCoach ben je specialist in kortdurende begeleiding. Gemiddeld help je cliëntjes en ouders in 3 tot 5 sessies tot belangrijke veranderingen. Dat aantal is goed te overzien voor ouders en kind.

 

De Integratieve KinderCoach is een post-hbo/wo opleiding

Vooropleiding

Wanneer je bachelor of master bent, of beschikt over een aantoonbaar equivalent niveau, dan kun je je inschrijven voor de opleiding. 

 

Vrijstellingen PSBK

 

Wat is de PSBK?
PSBK staat voor Algemene Psychosociale en Medische BasisKennis. De PSBK-opleiding is een traject dat in opdracht van de zorgverzekeraars is opgesteld door onderzoeksbureau PLATO (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie) van de Universiteit Leiden. Onze PSBK-opleiding is erkend door CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) en voldoet daarmee aan de eisen van de zorgverzekeraars. 

Vrijstelling voor de PSBK. Wellicht heb je op grond van je vooropleiding vrijstellingen voor de PSBK. De overkoepelende beroepsbelangen organisaties RBCZ en de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie geven aan welke vooropleidingen wel of niet zijn vrijgesteld van deze PSBK-opleiding. De Nederlandse Academie volgt het beleid van deze verenigingen. Je kunt altijd een bericht aan ons sturen om te vragen of je vrijstellingen hebt. De Nederlandse Academie conformeert zich aan de meest recente versie van dit document. 

 

Geen vrijstelling voor de Integratieve KinderCoach opleiding

Het integratieve denken en handelen en de professionele attitude van het client based werken in de 3e generatie integratieve ontwikkeling (het Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde) wordt nergens anders aangeboden in Nederland. Voor deze onderdelen zijn dan ook geen vrijstellingen mogelijk. 

Studiekosten | tijdsinvestering | locatie | lesdata en -tijden

Studiekosten

De studiekosten bestaan uit de intake (eenmalig), het bedrag voor de lessen van de vakopleiding en de PSBK, de leertherapie en supervisie en de assessment/examens. Er is een aantal verplichte boeken die je dient aan te schaffen. We werken voornamelijk met eigen syllabi. Die zijn inbegrepen in het studiegeld. 
Studiekosten 1-jarige Turbo variant:
Zie het actuele kostenoverzicht 1 jr en de studiecalculator.

Studiekosten 4-jarige gespreide variant
Zie het actuele kostenoverzicht 4 jr en de studiecalculator.

 

Tijdsinvestering en ontwikkel-flow

De studie is best intensief, met name wanneer je het Turbo-traject doet. Want dan ben je zo’n 16 tot 24 uur per week bezig bent met PSBK, de lessen, supervisie en leertherapie, de opdrachten voor de intervisiegroep en wat we noemen: suddertijd. Dat is de tijd die nodig is om alle nieuwe ervaringen te integreren in jezelf tijdens je persoonlijke groeiproces. Vooral de eerste tijd ervaar je de meeste studiedruk: alles is nieuw, het opnieuw studeren, het ontmoeten van nieuwe mensen, de emotionele contacten en de intense nieuwe ervaringen. Wees gerust: het went snel, je komt vanzelf in een ‘ontwikkel-flow!’

 

Opzet Turbo-traject tot Integratieve KinderCoach:

 • het academisch jaar loopt van oktober tot half juni
 • je hebt gemiddeld 1 dag in de 14 dagen les op de Academie
 • 7 zaterdagen PSBK verspreid over het jaar (tenzij je vrijstelling hebt)
 • (twee)wekelijks ga je met je intervisiegroep aan het werk
 • je gaat 1x per 14 dagen naar je leertherapeut en naar je supervisor
 • praktijkvoering: 38 cliënturen onder supervisie

 

Opzet 4-jarige variant gespreid programma tot Integratieve KinderCoach

 • het academisch jaar loopt van oktober tot half juni
 • je hebt gemiddeld 1 dag in de maand les op de Academie
 • tijdens het Basic en Practitioner level heb je groepssupervisie
 • pas in het Advanced level start de leertherapie 
 • 7 zaterdagen PSBK verspreid over het laatste opleidingslevel tot Integratieve KinderCoach (tenzij je daar vrijstelling voor hebt)

 

Locatie

De lessen vinden plaats op de Nederlandse Academie, Andreas Schelfhoutstraat 48, 1058 HV Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vindt plaats in de praktijk van de opleider. 

 

Lesdata en -tijden

1-jarige 

 • Vakopleiding
  De lesdag van de opleiding is dinsdag of donderdag, afhankelijk van het startjaar. Je houdt het hele jaar dezelfde lesdag. Lestijden zijn in de regel van 10.00-17.00. Deze opleiding start met een tweedaagse (za/zo) in oktober. 

2019 | 5/10, 6/10, 17/10, 31/10, 7/11, 14/11, 28/11, 12/12, 19/12, 
2020 | 9/1, 16/1, 23/1, 6/2, 13/2, 27/2, 12/3, 26/3, 9/4, 16/4, 14/5, 28/5

 • PSBK
  De 7 PSBK lesdagen zijn op zaterdag (10.00-17.00) en zijn verspreid over het jaar.  Zie de PSBK opleiding voor de lesdata. 

 

4-jarige gespreid programma
Jaar 1: 9 dagen Basic level KinderCoach: woensdagen 11.30 – 20.30

2018 | 10/10, 7/11, 28/11
2019 | 9/1, 6/2, 13/3, 10/4, 8/5, 5/6

Jaar 2: 9 dagen Practitioner level KinderCoach: 11.30-17.30
Jaar 3: 9 dagen Advanced level KinderCoach: 11.30-17.30
Jaar 4: 7 dagen level Integratieve KinderCoach 11.30-17.30

Een harmonieus programma met inhoud 

Hoe is de studie opgebouwd? 

Wat krijg je in de opleiding Integratieve KinderCoach? Welke studiematerialen gebruik je? Wat is daar zo belangrijk aan? En waar kun je het voor gebruiken? Bekijk het in onderstaande video én hoe je doorstudeert tot Integratieve KinderCounselor en MasterKindertherapeut. Charlotte Visch onze hoofdopleider vertelt!

 

 

Video kijken?
0:00 // Intro

07:45 // Integratieve KinderCoach (1 jr)

16:10 // Integratieve KinderCounselor (2 jr)

28:10 // Integratieve KinderMediator (3 jr)

33:34 // MasterKindertherapeut ECP (4 jr)

 

Wat je moet weten over de opleiding

 •  wetenschappelijk onderbouwd opleidingsprogramma conform de voorwaarden van de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP) en de Europese Associatie voor Integratieve Psychotherapie (EAIP) 
 • het 1e jaar van de erkende 2-jarig post-hbo/wo erkende beroepsopleiding tot Integratieve KinderCounselor.
 • 18 lesdagen, 15x leertherapie, 10x supervisie, 38 cliënturen
 • 7 zaterdagen 5 PSBK modulen: Communicatie en Interactie, Wet- en gezondheidsethiek, Ontwikkelingspsychologie, Psychopathologie en Diagnostiek. Met PSBK modulen kun je het hele jaar door alvast beginnen! Zo spreid je studielast.
  Heb jij vrijstelling voor PSBK? Check meteen met studieadviseur Margot of je in aanmerking komt voor vrijstelling!

 

Hoe studeer je van coach tot therapeut?

Jaar 1: diploma Integratieve KinderCoach (60 EC).

Jaar 2: diploma Integratieve KinderCounselor (60 EC).
Je hebt ook de PSBK afgerond waardoor je nu al praktijk voert met vergoedingen van de zorgverzekeraars (AGB-code 90). Én met btw vrijstelling.

Jaar 3: diploma Integratieve KinderMediator (30 EC).

Jaar 4: diploma MasterKinderTherapeut ECP (30 EC). 
Vergoeding met Vektis AGB-code 9416. Je ECP vraag je aan bij EAP. 

De beste opleiders!

Je krijgt les van inspirerende docenten, praktijktrainers, supervisoren, leertherapeuten en assessoren. Samen met jou geven zij deze opleiding tot Integratieve KinderCoach inhoud, kwaliteit en spelvreugde. 
Je opleiders zijn ervaren ECP-therapeuten die allen een zelfstandige praktijk voeren. Omdat zij jarenlange ervaring in het vakgebied hebben krijg je geen wollige verhalen maar gerichte, persoonlijke begeleiding zodat je het vak grondig onder de knie krijgt. Daardoor word je succesvol in je zelfstandige praktijk als echte vakman of vakvrouw in Integratieve KinderCoaching.

Wie zijn de opleiders van De Academie? 

Erkenningen, vergoedingen en btw

Als KinderCoach kom je niet voor vergoedingen van je sessies in aanmerking. Zorgverzekeraars vergoeden je wél als KinderCounselor! Na 2 jaar al vergoedingen én btw vrijstelling: dat vind je nergens anders!

 

Integratieve KinderCoach: een vak met toekomst

KinderCoaching is populair!

Er is een toenemende vraag van ouders en scholen naar korte, laagdrempelige en effectieve hulp. Met deze opleiding ben je goed voorbereid op deze vrolijke taak. Je vindt je eigen weg om op jouw originele wijze kinderen te helpen. Je geeft zelf vormg aan hoe jij integratieve KinderCoaching toepast: zoals KinderCoaching met paarden of honden. Sommige van onze Integratieve KinderCoaches ontwikkelen zich tot Opvoedcoach, Avonturencoach, Wandelcoach, Gelukscoach of Speelcoach!

 

Zelfstandige praktijk of (multidisciplinaire) groepspraktijk?

Er zijn veel mogelijkheden als KinderCoach! Je kunt alleen of samen met anderen een Praktijk voor Integratieve KinderCoaching voeren. Ook interessant: een multidisciplinaire groepspraktijk waar je met collega’s uit verschillende Gezondheidszorg richtingen samenwerkt. 

 

Laagdrempelige en snelle hulpverlening: grote vraag naar!

Als Integratieve KinderCoach ben je specialist in kortdurende begeleiding. Gemiddeld help je cliëntjes en ouders in 3 tot 5 sessies tot belangrijke veranderingen. Dat aantal is goed te overzien voor ouders en kind.

 

De Integratieve KinderCoach is een post-hbo/wo opleiding

Vooropleiding

Wanneer je bachelor of master bent, of beschikt over een aantoonbaar equivalent niveau, dan kun je je inschrijven voor de opleiding. 

 

Vrijstellingen PSBK

 

Wat is de PSBK?
PSBK staat voor Algemene Psychosociale en Medische BasisKennis. De PSBK-opleiding is een traject dat in opdracht van de zorgverzekeraars is opgesteld door onderzoeksbureau PLATO (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie) van de Universiteit Leiden. Onze PSBK-opleiding is erkend door CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) en voldoet daarmee aan de eisen van de zorgverzekeraars. 

Vrijstelling voor de PSBK. Wellicht heb je op grond van je vooropleiding vrijstellingen voor de PSBK. De overkoepelende beroepsbelangen organisaties RBCZ en de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie geven aan welke vooropleidingen wel of niet zijn vrijgesteld van deze PSBK-opleiding. De Nederlandse Academie volgt het beleid van deze verenigingen. Je kunt altijd een bericht aan ons sturen om te vragen of je vrijstellingen hebt. De Nederlandse Academie conformeert zich aan de meest recente versie van dit document. 

 

Geen vrijstelling voor de Integratieve KinderCoach opleiding

Het integratieve denken en handelen en de professionele attitude van het client based werken in de 3e generatie integratieve ontwikkeling (het Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde) wordt nergens anders aangeboden in Nederland. Voor deze onderdelen zijn dan ook geen vrijstellingen mogelijk. 

Studiekosten | tijdsinvestering | locatie | lesdata en -tijden

Studiekosten

De studiekosten bestaan uit de intake (eenmalig), het bedrag voor de lessen van de vakopleiding en de PSBK, de leertherapie en supervisie en de assessment/examens. Er is een aantal verplichte boeken die je dient aan te schaffen. We werken voornamelijk met eigen syllabi. Die zijn inbegrepen in het studiegeld. 
Studiekosten 1-jarige Turbo variant:
Zie het actuele kostenoverzicht 1 jr en de studiecalculator.

Studiekosten 4-jarige gespreide variant
Zie het actuele kostenoverzicht 4 jr en de studiecalculator.

 

Tijdsinvestering en ontwikkel-flow

De studie is best intensief, met name wanneer je het Turbo-traject doet. Want dan ben je zo’n 16 tot 24 uur per week bezig bent met PSBK, de lessen, supervisie en leertherapie, de opdrachten voor de intervisiegroep en wat we noemen: suddertijd. Dat is de tijd die nodig is om alle nieuwe ervaringen te integreren in jezelf tijdens je persoonlijke groeiproces. Vooral de eerste tijd ervaar je de meeste studiedruk: alles is nieuw, het opnieuw studeren, het ontmoeten van nieuwe mensen, de emotionele contacten en de intense nieuwe ervaringen. Wees gerust: het went snel, je komt vanzelf in een ‘ontwikkel-flow!’

 

Opzet Turbo-traject tot Integratieve KinderCoach:

 • het academisch jaar loopt van oktober tot half juni
 • je hebt gemiddeld 1 dag in de 14 dagen les op de Academie
 • 7 zaterdagen PSBK verspreid over het jaar (tenzij je vrijstelling hebt)
 • (twee)wekelijks ga je met je intervisiegroep aan het werk
 • je gaat 1x per 14 dagen naar je leertherapeut en naar je supervisor
 • praktijkvoering: 38 cliënturen onder supervisie

 

Opzet 4-jarige variant gespreid programma tot Integratieve KinderCoach

 • het academisch jaar loopt van oktober tot half juni
 • je hebt gemiddeld 1 dag in de maand les op de Academie
 • tijdens het Basic en Practitioner level heb je groepssupervisie
 • pas in het Advanced level start de leertherapie 
 • 7 zaterdagen PSBK verspreid over het laatste opleidingslevel tot Integratieve KinderCoach (tenzij je daar vrijstelling voor hebt)

 

Locatie

De lessen vinden plaats op de Nederlandse Academie, Andreas Schelfhoutstraat 48, 1058 HV Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vindt plaats in de praktijk van de opleider. 

 

Lesdata en -tijden

1-jarige 

 • Vakopleiding
  De lesdag van de opleiding is dinsdag of donderdag, afhankelijk van het startjaar. Je houdt het hele jaar dezelfde lesdag. Lestijden zijn in de regel van 10.00-17.00. Deze opleiding start met een tweedaagse (za/zo) in oktober. 

2019 | 5/10, 6/10, 17/10, 31/10, 7/11, 14/11, 28/11, 12/12, 19/12, 
2020 | 9/1, 16/1, 23/1, 6/2, 13/2, 27/2, 12/3, 26/3, 9/4, 16/4, 14/5, 28/5

 • PSBK
  De 7 PSBK lesdagen zijn op zaterdag (10.00-17.00) en zijn verspreid over het jaar.  Zie de PSBK opleiding voor de lesdata. 

 

4-jarige gespreid programma
Jaar 1: 9 dagen Basic level KinderCoach: woensdagen 11.30 – 20.30

2018 | 10/10, 7/11, 28/11
2019 | 9/1, 6/2, 13/3, 10/4, 8/5, 5/6

Jaar 2: 9 dagen Practitioner level KinderCoach: 11.30-17.30
Jaar 3: 9 dagen Advanced level KinderCoach: 11.30-17.30
Jaar 4: 7 dagen level Integratieve KinderCoach 11.30-17.30

Margot de Cock Opleidingsadviseur, Integratieve Therapeut ECP, Leertherapeut

Wil je meer weten?

Bel mij voor meer informatie of mail me voor een persoonlijk adviesgesprek.

Sfeer proeven? Kom naar ons Open Huis.

2. Het beste voor jezelf

KinderCoach-zijn gaat natuurlijk ook over jezelf als mens. In de opleiding werk je ook aan je eigen geluk. Dat is ook nodig: vanuit jouw menskwaliteiten help je het kind met zijn ouders. Populair gezegd: je kunt iemand niet verder helpen dan je zelf ver bent. Zelfinzicht en zelfkennis is essentieel en de opleiding biedt je dan ook alle mogelijkheden om als mens te groeien en als professional te ontwikkelen.

Het gevoel kinderen écht te helpen, ouders (weer) te laten houden van hun kind: wat bijzonder toch om zo zonder voorwaarden toegelaten te worden in de wereld van het kind.

Het beroep van Integratieve KinderCoach: bijzonder, belangrijk en blij-makend, .

Terug
Terug

1. De beste wegwijzer voor het kind

Het kind heeft recht op de beste Integratieve KinderCoach van Nederland. Dat is iemand die oprecht nieuwsgierig is naar de wereld van het kind: zijn overtuigingen, mogelijkheden, belemmeringen, gevoelens, aanleidingen voor gedrag, klachten en wensen. Iemand die voor en met ieder kind een eigen unieke therapie wil creëren. Zo’n Integratieve KinderCoach kun jij zijn voor de kinderen die komen in jouw praktijk.  

Wij beschouwen het kind als deskundig op zichzelf. Het kind weet bewust of onbewust wat het echte probleem is, wat de oplossingen zijn en met welke middelen het zijn probleem wil oplossen. Kortom: ‘het kind weet het, kan het en doet het.’ Je aanpak is vraaggestuurd: de vraag van het kind is leidend. Je werkt procesgericht: je coacht het kind door de stappen van zijn eigen veranderingsproces. Van zijn ellende naar zijn geluk. Je maakt gebruik van het beeldend vermogen: trance, visualisatie, imaginatie en alle materialen die in je Integratieve KinderCoachingspraktijk hebt. Zoals verkleedkleren, zwaarden, pistolen, een tent, knuffels, (prenten)boeken, een winkeltje, (hand)poppen en poppenkast, etc. Alles wat nodig is om het zelfhelend vermogen te activeren. Je werkt met allerlei beïnvloedingsinterventies waaronder Speltherapie.

Je leert een beroep dat op wetenschappelijk onderzoek is gestoeld. De Nederlandse Academie is gespecialiseerd in kortdurende Integratieve Kindertherapie, een gewild ‘product’ bij verwijzers en ouders. De opleiding tot Integratieve KinderCoach is gelijk aan het eerste jaar van de MasterTherapeut ECP in Integratieve Kindertherapie. Je werkt volgens de principes uit de 3e generatie integratieve ontwikkeling in Counseling en Psychotherapie. Dit Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde is op De Nederlandse Academie ontwikkeld. Dit Nieuwe Paradigma heeft als kenmerk: volledig client based en outcome measured, positieve psychologie, sturend op het veranderingsproces met behulp van effectieve beïnvloedingstechnieken. Je ontwerpt een uniek actieplan samen met het kind. 

De laatste ontwikkelingen uit het vakgebied worden doorlopend opgenomen in het curriculum en omgezet naar de praktijk. Daarmee maak je voor ieder nieuw cliëntje een creatieve, begeleiding-op-maat in plaats van het kind en ouders door een protocol te persen. 

Terug
Terug

Kostenoverzicht & Studiecalculator
Integratieve KinderCoach (1 jr turbo)

 

De kosten voor deze 1-jarige opleiding bedragen € 6.345. Maar de werkelijke studiekosten liggen aanzienlijk lager, want je hebt de nodige belastingvoordelen. En daarbij genereer je ook nog eens omzet met cliëntsessies. 
Het lesgeld 1e jaar is inclusief lesdagen (18), assessment (2), supervisie (10) en leertherapie (15). 
Het lesgeld is exclusief de PSBK-modulen (zie onderstaande toelichting) en de éénmalige kosten van € 250 voor het intakegesprek.

Kies in onderstaande studiecalculator je belastingschaal en bereken je voordeel:

Lesgeld
Assessment
Supervisie
Leertherapie
Kies je belastingschaal *
Inschrijven

Subtotaal studiekosten
 
Jaarlijkse eenmalige drempel volgens fiscus*
 
Belastingvoordeel. Je krijgt retour van de fiscus*  
 
Dus je werkelijke studiekosten in jaar 1 zijn
 

Verspreid over een jaar (52 weken) zijn de kosten € xx,xx per week.

Toelichting PSBK
NB. Bovenstaand rekenvoorbeeld is exclusief eventuele kosten voor PSBK-onderdelen. Wanneer je geen vrijstelling hebt voor de Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK) modulen behorende bij deze opleiding, zie dan verder bij opleiding PSBK.

* Studiekosten en overige fiscale mogelijkheden
Voor deze opleiding is het uitvoeren van cliëntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig: hierdoor zijn de kosten voor het oprichten en inrichten van je praktijk ook fiscaal aftrekbaar, omdat zij binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigen aftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk.

* Peildatum 2015. Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van je (jaarlijkse) studiekosten. Als de regels van de Belastingdienst gelijk blijven, geldt voor het vervolg van een meerjarige opleiding een soortgelijk bedrag per fiscaal jaar. Mocht de overheid de aftrekmogelijkheden veranderen, zijn wij niet aansprakelijk voor bovenstaande informatie. Blijf dus zelf goed op de hoogte welke mogelijkheden er voor jou zijn. Je vindt hier de uitgebreide voorwaarden van de Belastingdienst.

Terug
Terug

Kostenoverzicht & Studiecalculator
Integratieve KinderCoach (4 jr, gespreide variant)

 

De kosten voor het eerste jaar van deze 4-jarige opleiding bedragen € 2.340. Maar de werkelijke studiekosten liggen aanzienlijk lager, want je hebt de nodige belastingvoordelen. Het lesgeld in onderstaande tabel is exclusief de éénmalige kosten van € 250 voor het intakegesprek. Ook de PSBK-onderdelen in jaar 3 en 4 van de opleiding zijn buiten deze berekening gehouden in verband met eventuele vrijstellingen die je daar voor hebt. Zie ook de toelichting onderaan deze pagina. 

Kies in onderstaande studiecalculator je belastingschaal en bereken je voordeel:

Lesgeld
Assessment
Supervisie
Leertherapie
Kies je belastingschaal *
Inschrijven

Subtotaal studiekosten
 
Jaarlijkse eenmalige drempel volgens fiscus*
 
Belastingvoordeel. Je krijgt retour van de fiscus*  
 
Dus je werkelijke studiekosten in jaar 1 zijn
 

Verspreid over een jaar (52 weken) zijn de kosten € xx,xx per week.

Toelichting PSBK
NB. Het lesgeld is exclusief eventuele kosten voor PSBK-onderdelen die in jaar 3 en 4 in de 4-jarige opleiding tot Integratieve KinderCoach benodigd zijn.  Wanneer je geen vrijstelling hebt voor de Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK) modulen behorende bij deze opleiding, zie dan verder bij opleiding PSBK.

* Studiekosten en overige fiscale mogelijkheden
Voor deze opleiding is het uitvoeren van cliëntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig: hierdoor zijn de kosten voor het oprichten en inrichten van je praktijk ook fiscaal aftrekbaar, omdat zij binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigen aftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk.

* Peildatum 2015. Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van je (jaarlijkse) studiekosten. Als de regels van de Belastingdienst gelijk blijven, geldt voor het vervolg van een meerjarige opleiding een soortgelijk bedrag per fiscaal jaar. Mocht de overheid de aftrekmogelijkheden veranderen, zijn wij niet aansprakelijk voor bovenstaande informatie. Blijf dus zelf goed op de hoogte welke mogelijkheden er voor jou zijn. Je vindt hier de uitgebreide voorwaarden van de Belastingdienst.

Terug
Terug

Studiegids downloaden

Integratieve KinderCoach

Terug
Terug

Reserveren

Integratieve KinderCoach

 • Waarom je een opleidingsplaats reserveert
  Je reserveert wanneer je serieus overweegt om deze training of opleiding te doen. Dan ben je verzekerd van een opleidingsplaats. Je hebt dan nog tijd om e.e.a. uit te zoeken of te regelen. De reservering is gratis en vrijblijvend. Wanneer de opleiding vol raakt, vragen we je of je nog van je reservering gebruik wilt maken.

Terug
Terug

Schrijf je in voor

Integratieve KinderCoach

Start: zaterdag 5 oktober 2019 |

Stap 1 van 2

50%

Terug
Terug