Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

Intakeprocedure Beroepsopleidingen werken met volwassenen

Voor de opleidingen tot CounselorCoach | Integratieve Counselor |
MasterTherapeut ECP | Integratieve Hypnotherapeut

Ontmoeting

 

Beste aanstaande collega,

 

Wij willen je graag ontmoeten en nader kennismaken. Je bent een uniek mens met een eigen persoonlijke levensloop. En je beschikt over een scala aan competenties, talenten, levenservaring, persoonlijke vaardigheden en praktische mogelijkheden. Je hebt zoals ieder mens ook beperkingen en belemmeringen. Daarom nodigen wij je uit voor een persoonlijke intakegesprek. Daarin komen we er samen achter wat jou tot een goede professional maakt en wat jouw persoonlijke ontwikkelpunten zijn. 

 

Het intakegesprek duurt een uur. Het gaat voornamelijk over jou, maar het betreft natuurlijk ook een wederzijdse kennismaking. 

 

Ik wens je veel succes en plezier met dit persoonlijk intakegesprek. 

 

Jan Rademaker
directeur

Intakeprocedure 

 1. Je hebt je al ingeschreven voor de opleiding.
 2. Dat betekent dat je wordt uitgenodigd voor het intakegesprek.
 3. Via de inschrijfknop op deze pagina meld je je aan en voldoe je de factuur van € 250 voor de intake- registratie- en administratiekosten.
 4. Na ontvangst van de betaling krijg je Intake-opdracht toegezonden.
 5. De intaker maakt telefonisch met jou een afspraak voor het intakegesprek.
 6. Uiterlijk één week van tevoren stuur je kopieën van de relevante diploma's, ID, VOG en CV en de ingevulde intake-opdracht per mail aan je intaker. Daardoor kan de intaker zich optimaal voorbereiden op het gesprek.
 7. In het intakegesprek komt deze opdracht nader aan bod. Samen met je intaker onderzoek je je reflectieve en adaptieve vermogen, motivatie en je (psychische) gezondheid.
 8. De intaker meldt de uitslag van de intake aan de toelatingscommissie.
 9. De toelatingscommissie geeft binnen 5 werkdagen schriftelijk bericht over de toelating.

Intake: poort naar de toekomst 

De intake is niet alleen een beoordeling van je geschiktheid om deze opleiding met succes te doorlopen. Aan het eind van het intakegesprek bepaal je samen met de intaker de competenties en persoonlijke ontwikkeldoelen waaraan je in de opleiding wilt werken. Je neemt je ontwikkeldoelen op in je opleidingsportfolio. Deze ontwikkeldoelen worden tijdens de opleiding uiteraard steeds bijgesteld. Vooraf aan de opleiding, in het intakegesprek, helpen we jou met het formuleren van je ontwikkeldoelen, zodat je meteen aan het begin van de opleiding start met je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De Intake-opdracht

De intake is ook de start van je persoonlijke dossier (opleidingsportfolio). Het punt van vertrek ben je zelf. Daarbij gaat het niet om wat jij in je leven allemaal hebt meegemaakt, maar wat je daarvan gemaakt hebt. Al je goede en nare life-events hebben bijgedragen aan de persoon die je nu bent en waar je nu staat. Wij vinden het belangrijk om te weten wat je motivatie is om deze opleiding te doen. Ook willen we weten in hoeverre je de (emotionele) ruimte hebt om je in deze fase van je leven bezig te houden met de vragen en problemen van een ander mens.

Dit vereist een bepaalde moed, een openheid en nieuwsgierigheid naar ‘wat er zich van binnen allemaal bevindt’.

Wees jezelf, neem de tijd

Natuurlijk staat het invullen van de vragenlijst in het kader van “toelating tot de opleiding”. Misschien twijfel je een keer bij het invullen van een antwoord: “Zal ik opschrijven hoe ik er echt over denk en hoe het echt is, of zal ik opschrijven wat ik denk dat ‘ze’ willen horen.”

Er is gelukkig geen goed en geen fout. Wij zijn allen mensen, ieder mens is verschillend, met eigen capaciteiten en beperkingen. Ieder mens heeft zijn eigen weg in het leven te gaan en ieder mens heeft een eigen historie.

We vragen je het hemd van het lijf. Je zult dan ook enige tijd bezig zijn om deze intake-opdracht zorgvuldig in te vullen. Neem ruim de tijd, moffel het invullen niet ergens tussendoor, maar plaats jezelf in je persoonlijk middelpunt. Het gaat immers de komende jaren om …. jou!

 

Wij wensen je bij het maken van de intake-opdracht veel succes, inspiratie en nieuwsgierigheid toe. 

Toelatingscommissie

De toelatingscommissie beslist over de toelating tot de opleiding op basis van het intakegesprek, de intake-opdracht, de vooropleiding en de motivatie. De commissie geeft schriftelijk bericht van haar beslissing of je bent toegelaten. 

Afwijzing?

Komt de toelatingscommissie tot de slotsom om je nog niet toe te laten tot de opleiding? Dan is er nog geen man overboord. In een persoonlijk gesprek lichten we de conclusies toe en geven we je advies over een te volgen route die succesvol leidt tot het meedoen aan deze opleiding.

 

Margot de Cock Opleidingsadviseur | Leertherapeut Integratieve Therapeut ECP

Wil je meer weten?

Bel mij voor meer informatie of mail me voor een persoonlijk adviesgesprek.

Sfeer proeven? Kom naar ons Open Huis.

Inschrijven

 

Terug
Terug

Schrijf je in en boek je intake

Intakeprocedure Beroepsopleidingen werken met volwassenen

Start: vrijdag 25 september 2020 | Investering €250

Terug
Terug

Reserveren

Intakeprocedure Beroepsopleidingen werken met volwassenen

 • Waarom je een opleidingsplaats reserveert
  Je reserveert wanneer je serieus overweegt om deze training of opleiding te doen. Dan ben je verzekerd van een opleidingsplaats. Je hebt dan nog tijd om e.e.a. uit te zoeken of te regelen. De reservering is gratis en vrijblijvend. Wanneer de opleiding vol raakt, vragen we je of je nog van je reservering gebruik wilt maken.

Terug
Terug