Michelle Emmen

Studieadviseur, Praktijktrainer,
Integratieve KinderCoach, Integratieve KinderCounselor, MasterKindertherapeut ECP i.o.

Door als praktijktrainer en studieadviseur verbonden te zijn aan De Academie kan ik mijn liefde, passie en enthousiasme voor het vak van Integratieve Kindertherapie delen met toekomstige collega’s. Om hen te mogen begeleiden en ze daardoor te zien groeien als professional, daar geniet ik van. All change is self change: alle studenten weten, kunnen en doen het zelf. En dat ik dan het voorrecht heb om een eindje mee te lopen, dat vind ik magisch.

Mijn rode draad

Als oudste kind van vier in een complexe gezinssituatie die mij vooral verwarde, was ik al vroeg bezig met een nieuwsgierige zoektocht naar houvast. Het liefst in de vorm van: maar hoe wérkt dat opgroeien en ontwikkelen nu eigenlijk? Die vraag loopt – samen met mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid – als rode draad door mijn (werkende) leven. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te vertragen en te verstillen. Ik heb het nodig om in de natuur te zijn, om te reizen en om me te verliezen in het lezen van boeken. Over geschiedenis, filosofie, wetenschap en alles wat ik kan vinden over het begeleiden van kinderen en ouders. Ik houd van koken voor vrienden en familie. Ik heb daarnaast een grote voorliefde voor interieur. De omgeving waarin je leeft kan zoveel betekenen voor hoe je je als mens voelt. Dat gegeven fascineert me en één van mijn hobby’s is dan ook het ontwerpen en begeleiden van interior design projecten. Ik kan hierin mijn creativiteit kwijt.

Wat heb ik gedaan?

Na mijn studie pedagogische wetenschappen werkte ik zowel in de non-profit als in de onderzoekswereld met jongeren in de rol van ontwikkelaar, trainer, onderzoeker & projectleider. Sinds 2018 ben ik eigenaar van Kinderpraktijk MIES, mijn eigen praktijk voor integratieve kindercoaching en -counseling in Amsterdam West. Met veel plezier begeleid ik kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun ouders. Ik heb intensief contact met ouder-kindadviseurs, kinderpsychologen, collega-integratief therapeuten, logopedisten, scholen, BSO’s en huisartsen. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan kinderen, ouders en scholen over onder meer de negenjaarsfase en weerbaarheid.

 

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Een ontwikkelreis als professional én als mens

Wat studeren aan De Academie zo waardevol maakt, is dat je je niet alleen de kennis, attitude en vaardigheden eigen maakt die horen bij het zijn van Integratief Kindertherapeut… maar dat je daarnaast een persoonlijk ontwikkeltraject ingaat waarbij je kwaliteiten, valkuilen en delen van jezelf ontdekt waarvan je niet gedacht had dat je die had. De Academie leert je om in het werken met cliëntjes en ouders het beeldend en zelfhelend vermogen dat alle mensen hebben aan te boren. Studeren aan De Academie betekent dat je je niet alleen als professional een nieuw vak eigen maakt, maar ook als mens een ontwikkelreis aflegt waar je steviger en veranderd uit komt. Mijn tip: vergeet niet om onderweg te genieten van deze prachtige reis vol met ups en downs die je uiteindelijk brengt waar je wil zijn: de beste integratief therapeut.

Niet genoten is altijd mis

In mijn werk aan De Academie vind ik het belangrijk om leren en plezier maken te combineren. Want leren gaat een stuk beter als je je tegelijkertijd vermaakt. Ik ben serieus over het vak van Integratief KinderCoach, KinderCounselor en Kindertherapeut want het is het mooiste vak van de wereld. En tegelijkertijd houd ik ervan om met een flinke portie nieuwsgierigheid, humor, lichtheid en reflectie met studenten te werken. Praktijktrainer ben ik sinds 2021 en in die functie stel ik doorvraag-vragen en geef slimme tips zodat studenten kunnen groeien in het werken met kinderen en hun ouders. Als onderdeel van het studieadviesteam van De Academie denk ik actief en in afstemming met aanstormende studenten mee. Over welke studie bij hen past en hoe ze de puzzel van werk, studie, privéleven kloppend kunnen maken. Ik vind het mooi om nieuwe collega’s te begeleiden, met als doel dat zij de beste Integratief KinderCoach, -Counselor, -of Therapeut worden.

Registraties en beroepsverenigingen

In 2011 studeerde ik af als Master Pedagoog. Daarnaast ben ik gecertificeerd Beroepscoach Practitioner, Integratief Kindercoach, Integratief Kindercounselor & Master Kindertherapeut ECP i.o. Ik ben lid van de Nederlandse Federatie Gezondsheidszorg (NFG) en sta geregistreerd in het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg).

Mijn collega's