Erna Kloeze

Leertherapeut, Coach, Integratieve Counselor

Werken met mensen en met professionals die iets nieuws willen leren of zichzelf willen ontwikkelen vind ik één van de leukste dingen om te doen. Ik vind het inspirerend om studenten in hun leerproces te mogen begeleiden. Speelsheid, creativiteit en diepgang combineer ik met elkaar. Met enthousiasme zet ik mensen in hun kracht. Op De Academie werk ik als leertherapeut voor de Integratieve (Kinder)Counselors.

Mijn grote passie

Mensen in hun kracht zetten, dat is iets wat al heel lang bij mij hoort. Ooit ben ik begonnen op de PABO (afgerond), daarna heb ik de wereld rond gereisd als stewardess, veel levenservaring opgedaan. Daarna ben ik me gaan ontwikkelen in een grote corporate als gedragstrainer, teamcoach, vertrouwenspersoon, kindercoach, coach en integratief counselor.

Ik kan wel zeggen dat leren mijn passie is. Het maakt niet uit wat er geleerd wordt, als iemand vastloopt en er zelf niet uitkomt, vind ik het bijzonder om een stukje met iemand mee te wandelen. Ik zal altijd maatwerk leveren en ik put veel inspiratie uit al mijn opgedane ervaringen.

Zo ben ik ook op De Academie gekomen om mezelf te ontwikkelen en verbreden. Met veel plezier heb ik de opleiding tot Integratieve Counselor gevolgd en afgerond. De achtergrond vanuit de positieve psychologie past heel erg bij wie ik ben en hoe ik in het leven sta.

Mensen met faalangst, zelfvertrouwen, rouw en verlies problematiek, maar ook ouder- kind en onderlinge relaties zijn hulpvragen die bij mijn praktijk horen.

Nooit uitgeleerd

Heel bijzonder is het om mijn opgedane kennis tijdens mijn studie nu weer over te kunnen dragen als leertherapeut. Als therapeut vind ik het inspirerend om jou te begeleiden in jouw bewustwordingsproces. Wie je ook bent, of wat je ook doet, elke sessie is maatwerk. Aansluiten op jouw hulpvraag, daar sta ik voor.

Overigens vind ik het leuke hieraan, dat ik zelf ook elke keer bijleer. Omdat ik leergierig ben, vind ik dit ook het leukste aan het werken met studenten, of mensen.

Counseling is daarnaast heel dankbaar werk, want als iemand er even zelf niet uitkomt, is het zingevend om iemand zelf weer bij zijn of haar zelfhelend vermogen te brengen. En grip te laten ervaren.

Mijn tip aan studenten

Naast je studie, neem en besteed ook tijd aan jezelf. Doe aan zelfzorg. Neem tijd voor rust en sociale activiteiten. En naast alle serieuze momenten, maak plezier met elkaar. Want humor hoort ook bij ons werk. Waar wordt gelachen, daar wordt geleerd!

Mijn werkwijze

Als je voor mij kiest als leertherapeut, sta jij centraal, of je nou coach, counselor of therapeut bent. Ik werk vanuit een gelijkwaardige relatie, waarbij elk traject maatwerk is, dus wat jij nodig hebt om jezelf te ontwikkelen, daar richten we samen de aandacht op. We staan stil bij wat je al in huis hebt, waar je kwaliteiten liggen, er is altijd aandacht voor de positieve kanten in jou. Samen gaan we op ontdekkingstocht wat jij nog wilt ontwikkelen.

Ik werk volgens het principe: “Jij weet het, je kunt het en je doet het zelf!” Eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid nemen horen hierbij, alles gericht op jouw ontwikkeling tot professional.

Creativiteit is onderdeel van het proces. Online, live of een wandeling in de natuur. Het is allemaal mogelijk en ik combineer graag.

Als privé persoon…

…ben ik in de natuur te vinden, voor een wandeling, sup tocht, of ik neem een duik in natuur water (ook in de winter). Op dit moment volg ik een cursus pottenbakken, omdat ik dan weer iets nieuws leer. Yoga is ook belangrijk voor mij om verbinding te maken met hoofd, hart en lichaam. En verder zijn mijn familie en vrienden heel belangrijk voor mij om gezellige momenten samen te ervaren.

Mijn collega's