Anke Schrage

Leertherapeut, Integratieve Counselor, MasterTherapeut ECP

Gedurende mijn sessies doorloop ik de Activator. Het belangrijkste voor mij is dat de cliënt zich veilig voelt. Ik ga uit van het principe: de cliënt kan, weet en doet het. Ik zie mijzelf als een procesbegeleider van de cliënt in zijn/haar proces naar de gewenste toestand. Erg belangrijk is voor mij om het tempo van de cliënt te volgen, maar aan de andere kant ook op het proces te blijven sturen.

Wat heb ik gedaan?

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, ben ik in 2011 gestart met de opleiding Integratieve Psychotherapie voor volwassenen aan De Academie, welke ik in 2016 heb afgerond. Het kiezen voor de opleiding in 2011 is het beste wat ik ooit heb kunnen doen voor mezelf. Naast dat ik dagelijks geniet van de cliënten in mijn praktijk, heb ik zelf een enorm persoonlijk proces doorlopen waar ik ook nog dagelijks de vruchten van pluk. Naast en tijdens mijn opleiding aan De Academie heb ik veel bijscholing gedaan op het gebied van onder andere hypnotherapie, EMDR, systemisch werken en opstellingen.

Sinds 2019 ben ik met heel veel plezier als leertherapeut verbonden aan de Academie voor studenten van diverse opleidingen.

Mijn praktijk

In mijn praktijk zie ik veel verschillende type cliënten en dat vind ik het werk juist leuk en uitdagend maken. Mensen worden doorverwezen door hun werkgever (dus bedrijfsleven), mensen komen via via, maar 70% van mijn praktijk bestaat inmiddels uit mensen die via diverse medisch specialisten worden doorverwezen en dan vooral op het gebied van medisch trauma of zwangerschapsproblematiek.

Maar het maakt eigenlijk helemaal niet uit  hoe iemand mijn praktijk heeft gevonden. Ieder mens is namelijk uniek en uiteindelijk werk je met een mens aan zijn of haar proces naar een gewenste toestand.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Als leertherapeut…

…geniet ik enorm van de sessies met studenten. Ik heb me vanaf dag 1 verbonden gevoeld aan De Academie en het is enorm waardevol en inspirerend om op deze manier bij De Academie betrokken te blijven. Het verschil voor mij in het werken met studenten en ‘gewone’ cliënten is dat ik het erg leuk vind om theorie en praktijk te combineren. Dit door bijvoorbeeld uit te leggen waarom een sessie op een bepaalde manier is gelopen en welke interventie passend was. Ook vind ik het zelf heel leerzaam om als opleider op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in het vak en contact te hebben met andere opleiders.

Als privé persoon…

…ben ik me erg bewust van hoe ik zelf oplaad, zodat ik zo goed mogelijk al mijn rollen kan vervullen op de manier die ik wil. Mijn belangrijkste rollen zijn partner, moeder, dochter, zus, vriendin en collega. Opladen doe ik door in de natuur te zijn, samen te zijn met lieve vrienden, een bad, een goed boek, een heerlijk glas wijn, lekker te eten of uren door fotografieboeken te bladeren.

Mijn collega's