Adelheid Waiboer

Docent, Leertherapeut, Examinator,
MasterTherapeut ECP

Werken met studenten is een prachtige aanvulling op het mooiste vak dat er is: therapeut. Het inspireert me om studenten te zien groeien in hun rol als professional en die ontwikkeling te mogen begeleiden. Ik hou van humor als reflectief instrument en samen met de diepgang van ons vak maakt het dat ik met veel enthousiasme en passie te werk ga.

Het contact met mensen

Na mijn vwo ben ik Japanologie in Leiden gaan studeren. Tijdens mijn studie hield ik me al bezig met kunst en antiek en toen ik in 1995 afstudeerde, ben ik niet aan het werk gegaan in mijn vakgebied. Ik volgde al gauw mijn hart en heb tien jaar een eigen antiekwinkel gehad. Het contact met mensen was, naast mijn liefde voor mooie dingen, mijn grootste drijfveer in mijn werk en toen die interesse zich steeds meer manifesteerde, besloot ik opnieuw mijn hart te volgen en dat resulteerde in 2009 in een studie aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Met hart en ziel

Ik heb met ontzettend veel plezier de studie tot Integratief Psychotherapeut in vier jaar afgerond en ben in 2011 gestart met een eigen praktijk in Haarlem: Sigmund&Co. Samen met twee collega’s werk ik met hart en ziel vanuit het integratieve gedachtengoed en leer nog elke dag bij van mijn cliënten. Naast mijn eigen praktijk ben ik sinds 2012 verbonden aan De Academie als leertherapeut, docent en examinator.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Als Academie opleider…

…vind ik het werken met studenten heerlijk. Het begeleiden van iemand tot professional is een voorrecht en het houdt mij ook up-to-date over de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Tevens is het contact met mijn collega’s van De Academie een belangrijke bron van kennis en uitwisseling op het gebied van het integratieve gedachtengoed in de praktijk. Voor mij is dat onmisbaar in mijn rol als professional. In mijn werk als integratief therapeut, leertherapeut of docent word ik geïnspireerd door de mens in al zijn facetten en ik wissel diepgang graag af met de ontspanning van humor.

Therapie als zelfzorg

Met enthousiasme en nieuwsgierigheid beoefen ik mijn werk, waarbij een goed contact tussen mij en mijn cliënt voorop staat. Ik beschouw therapie als zelfzorg en gun iedereen het proces van meer zelfinzicht en durven voelen. Je leven wordt er beter en leuker van. Nu ik al meer dan tien jaar in het vak zit, merk ik dat mijn interesse in existentiële vraagstukken binnen de therapie toeneemt. Momenteel verdiep ik mij daar in en wil ik daar binnen de therapie ruimte voor scheppen indien gewenst. Een groot voorbeeld daarin voor mij is Irvin Yalom.

Mijn collega's