Corona: ‘Al onze lessen, intervisie-, leertherapie- en supervisiebijeenkomsten gaan gewoon door, virusvrij Online.’

Proefles | OpvoedCoach

  • Wanneer
    6 september 2018
  • Tijd
    19.00 - 20.30

Proefles 'OpvoedCoach'

Op deze avond maak je een les mee uit de training tot OpvoedCoach. In deze driedaagse training leer je hoe je in 6 bijeenkomsten ouders helpt met 'negatief' gedrag van hun kind: zeuren | liegen | ongehoorzaamheid | ruzie | gewelddadig gedrag. Als OpvoedCoach geef je opvoedtips aan (groot)ouders, pedagogisch medewerkers en eventueel buren of familieleden die betrokken zijn bij de opvoeding. In de training tot OpvoedCoach leer je hoe je een opvoedcursus kunt organiseren en verzorgen aan een groep van verschillende ouders. Deze bijzondere opvoedcursus voor ouders heet 'HarTgrondig opvoeden voor gevorderde ouders' en is de praktische aanvulling op het boek De sleutel tot je kind (Charlotte Visch, 2012). 

 

Hoewel je voor deze 3-daagse training pas kunt inschrijven vanaf niveau Integratieve KinderCoach, ben je nu al van harte welkom om aan een les-deel van deze training mee te te doen. 

Charlotte Visch, trainer:

'In deze proefles gaan we met elkaar aan de slag met de 3-daagse training tot OpvoedCoach. Doe je mee met het volgende programma?'

 

19.00: Welkom 
Charlotte Visch, auteur en Integratieve Kindertherapeut ECP
Jantien van Zuilen, Integratieve KinderCounselor en OpvoedCoach 'HarTgrondig opvoeden' 

 

19.15: Hoe ga je om met een ongehoorzaam kind? 
Als Integratieve KinderCoach, KinderCounselor of Kindertherapeut stellen ouders je veelvuldig allerlei vragen over de opvoeding van hun kind. Vaak gaat het over de onmacht van ouders wanneer kinderen niet luisteren en niet doen wat er wordt gezegd. Je stapt in de positie van ouder en ervaart hoe het is om geholpen te worden met onderwerp. 

 

19.45: Hoe denk jij over ongehoorzaamheid?
Je stapt nu in de rol van professional. Als professional kunnen je persoonlijke ervaringen interfereren in je werk met kinderen en ouders. Daarom is het van belang om na te gaan hoe ongehoorzaamheid en de reactie daarop van uit jouw jeugd nog een rol speelt. Moest jij erg gehoorzaam zijn en was je dat ook? Wat waren de consequenties wanneer je ongehoorzaam was? Hoe beïnvloedt je dat nog in je huidige leven? 

 

20.15: Ongehoorzaam = ongehoord-zijn
Reflectie op de integratieve visie op negatief gedrag.  

 

20.30 uur: ruimte voor vragen over de opleidingen en mogelijkheid tot inschrijving

 

21.00 uur: sluiting

Gerelateerd

Aanmelden voor

Proefles | OpvoedCoach

donderdag 6 september 2018 | 19.00 - 20.30

Terug
Terug