Corona: ‘Al onze lessen, intervisie-, leertherapie- en supervisiebijeenkomsten gaan gewoon door, virusvrij Online.’

Proefles | Ben jij geschikt?

  • Wanneer
    22 november 2018
  • Tijd
    18.45 - 20.30

Welke menskwaliteiten maken jou geschikt?

Kinderen laten je meteen weten hoe ze het vinden om met jou te werken. Ze voelen meteen of je er echt voor ze bent en of je te vertrouwen bent. Enthousiasme, compassie, empathie en bovenal oprechte nieuwsgierigheid naar het kind dat voor je staat: dat heb je nodig.

Ontdek in de workshop welke kwaliteiten je al hebt en wat je verdere wensen en motieven zijn. Ervaar wat je toekomstplaatje is als Integratieve KinderCoach, KinderCounselor of Kindertherapeut.

 

Natalie Sluiter, docent:

'In deze proefles leer je welke kwaliteiten je al hebt. Doe je mee?'

 

18.45: Welkom en introductie

 

19.15: Welke menskwaliteiten maken jou geschikt?

 

19.45: Je Professionele Zelf 

 

20.15: Résume van alle tips en ervaringen

 

Ouders met een probleem

Het zijn in de regel de ouders die contact met je zoeken omdat ze een probleem hebben met hun kind. Of omdat ze vinden dat hun kind een probleem heeft. Soms zijn we de eerste waar ouders hun zoon of dochter naartoe brengen, maar ook heel vaak het laatste station na een enorme zoek en struikel-tocht door het reguliere circuit. Dan lijken de ouders ‘shoppers’ (mensen die van de ene hulpverlener na de andere trekken), maar in werkelijkheid vinden zij niet de juiste adequate hulp die hun zoon of dochter nodig heeft. 

Zorg er dus voor dat je goed vindbaar bent!

Kinderen met een probleem

Kinderen kunnen, in tegenstelling tot volwassen cliënten, zich niet zelf rechtstreeks aanmelden bij jouw praktijk. Hoe krijgen kinderen het voor elkaar om bij jou terecht te komen. Nou, ze gedragen zo lastig mogelijk op school zodat de leerkracht de ouders op gesprek vraagt, of ze gedragen zich thuis heel verschrikkelijk naar hun broertje of zusje of naar hun ouders. Daarin moeten kinderen soms heel ver gaan: Sem, 9 jaar, vertelt zijn ouders: ‘ik ga zelfmoord plegen.’ Dat hielp, want hij kwam bij de Kindertherapeut die hem vroeg: ‘Dat was een goede zet van je, Sem, want nou ben je hier. Maar ga je ook echt zelfmoord plegen?’ Peter antwoordde: ‘Nee natuurlijk niet, maar anders luisteren ze niet.’ 

Als kinderen eenmaal bij je zijn geweest geven ze zelf aan of het weer ‘even nodig is’ om naar je toe te gaan. 

Gerelateerd

Aanmelden voor

Proefles | Ben jij geschikt?

donderdag 22 november 2018 | 18.45 - 20.30

Terug
Terug