Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

Proefles | Supervisie: écht zicht op jouw handelen!

  • Wanneer
    11 december 2018
  • Tijd
    18.45 - 20.30

Hoe krijg je écht zicht op jouw eigen handelen?

Wat kan ik doen met dit cliëntje? Hoe weet ik of dit cliëntje door mij nu in behandeling genomen kan worden? Deze vragen heb je natuurlijk als je werkt met cliëntjes en hun ouders. In supervisie krijg je antwoord op deze vragen: de basis voor jouw professionele handelen. Ervaar hoe dit is in deze proefles Supervisie!  Leer hoe je écht zicht krijgt op jouw eigen handelen!

 

 

Antoinette Klaphake en Truus Brusschers, docenten:

'In deze proefles leer je hoe je écht zicht krijgt op jouw professionele handelen. Doe je mee?'

 

18.45: Welkom en introductie

 

19.15: Wat is Supervisie?

 

19.30: Creatieve ervaringsoefening die je ook met kinderen kunt doen!  

 

20.15: Résume van alle tips en ervaringen

 

Ouders met een probleem

Het zijn in de regel de ouders die contact met je zoeken omdat ze een probleem hebben met hun kind. Of omdat ze vinden dat hun kind een probleem heeft. Soms zijn we de eerste waar ouders hun zoon of dochter naartoe brengen, maar ook heel vaak het laatste station na een enorme zoek en struikel-tocht door het reguliere circuit. Dan lijken de ouders ‘shoppers’ (mensen die van de ene hulpverlener na de andere trekken), maar in werkelijkheid vinden zij niet de juiste adequate hulp die hun zoon of dochter nodig heeft. 

Zorg er dus voor dat je goed vindbaar bent!

Kinderen met een probleem

Kinderen kunnen, in tegenstelling tot volwassen cliënten, zich niet zelf rechtstreeks aanmelden bij jouw praktijk. Hoe krijgen kinderen het voor elkaar om bij jou terecht te komen. Nou, ze gedragen zich zo lastig mogelijk op school zodat de leerkracht de ouders op gesprek vraagt, of ze gedragen zich thuis heel verschrikkelijk naar hun broertje of zusje of naar hun ouders. Daarin moeten kinderen soms heel ver gaan: Sem, 9 jaar, vertelt zijn ouders: ‘ik ga zelfmoord plegen.’ Dat hielp, want hij kwam bij de Kindertherapeut die hem vroeg: ‘Dat was een goede zet van je, Sem, want nou ben je hier. Maar ga je ook echt zelfmoord plegen?’ Peter antwoordde: ‘Nee natuurlijk niet, maar anders luisteren ze niet.’ 

Als kinderen eenmaal bij je zijn geweest geven ze zelf aan of het weer ‘even nodig is’ om naar je toe te gaan. 

Gerelateerd

Aanmelden voor

Proefles | Supervisie: écht zicht op jouw handelen!

dinsdag 11 december 2018 | 18.45 - 20.30

Terug
Terug