Experience DAY 1 | Kinderen

 • Wanneer
  9 maart 2019
 • Tijd
  10.00 - 15.30

Zelf ontdekken, doen, ervaren

Proef aan het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en opleiders van de opleidingen tot Integratieve KinderCoach, KinderCounselor en MasterKinderTherapeut ECP op onze Experience DAY. Haal antwoord op al je vragen. Ervaar de sfeer op De Nederlandse Academie in het contact met gelijkgestemden. Volg je hart en kies de opleiding waarmee jij het beste kinderen kunt helpen. 
Meld je aan.

 

Programma Experience DAY Kinderen

Stap in de wereld van het kind, stap in jezelf

Wanneer je stapt in de wereld van het kind dan stap je ook in je eigen Kinderwereld. Op de Experience DAY 3 is dat precies wat je gaat doen. Al jouw ervaringen als kind vormen de basis waar vanuit je cliëntjes helpt. Stap weer terug in die wereld van toen en benut al jouw ervaringen om kinderen te helpen. Alles is van belang en maakt jou tot een echte hulpbron voor het kind. 

 

Bekijk deelnemers in actie!

 

Gerelateerd

Programma Experience DAY 1 | Kinderen     

10.00 ontvangst | koffie | thee 

10.30 – 11.15:  Workshop Laat zien wie je bent!

Charlotte Visch met opleiders en studenten
Welke kwaliteiten, die je als kind al hebt ontwikkeld, neem je mee naar de kindertherapiepraktijk? Open de herinneringen naar de ervaringen uit je jeugd en zet ze in of gebruik ze als signaal. Mooie, nare, wonderlijke en pijnlijke herinneringen: ze zijn allemaal van belang . 

11.15 – 12.00: Workshop Wie is de baas in jouw bos?
Charlotte Visch met opleiders
De binnenwereld is de droomwereld waar alles terug te vinden is en de persoon maakt die je nu bent. Zet jouw binnenwereld neer in de ruimte met al het speelgoed en materiaal uit de kast en leid je collega’s daarin rond. Alles uit jouw binnenwereld is welkom en gebruik je in je werk als Integratieve Kindertherapeut.

12.30 – 13.00: Lunchpauze
In gesprek met de opleiders, mogelijkheid tot aanschaf literatuur en inschrijving. 

13.00 – 14.00: Interactieve  lezing Heimwee naar dat wat niet geweest is
Charlotte Visch
Er zijn volwassenen, die hun ouders verwijten dat deze hen niet hebben gedwongen om viool te leren spelen, of te leren zwemmen of beter te presteren op school. Zij verlangen naar iets dat nooit heeft plaats gevonden. Dit persoonlijk verlangen kan grote gevolgen hebben voor hun kinderen. In de overtuiging op te komen voor hun kinderen, projecteren ze onbewust hun eigen volwassen (niet vervulde) wensen op hun eigen kind.

14.00 – 14.15: Theepauze 

14.15 – 14.45: Opzetten van je eigen praktijk
Hanneke de Hertog, Wendela Oosthoek, Jantien van Zuilen
Na het eerste weekend ga je meteen aan de slag met kinderen in een professionele setting. Hoe leuk is het wanneer je meteen in je eigen praktijk aan de slag kan! Hoe ziet zo’n praktijk eruit? Hoe voer je PR? Waar vind je cliëntjes? Hoe verloopt de betaling?

14.45 – 15.00 Loterij en mogelijkheid tot inschrijven voor de opleidingen 
Welk lottonummertje heb je? Heb je geluk? Dan kies je het cadeau van  jouw keuze!
Doe mee en schrijf je in om de beste Integratieve KinderCoach, KinderCounselor of Kindertherapeut van Nederland te worden!  
Gezellig na-kletsen en alvast je medestudenten leren kennen!

15.00 Evaluatie & Enquête 

15.10 Nagesprek en keuze maken: wat ga je doen? 

 1. Persoonlijk studiegesprek plannen
  Voor je laatste persoonlijke vragen en regelingen maak je afspraak met onze studieadviseur/studiebegeleider Margot de Cock 
 2. Inschrijven
  Wanneer je weet dat je echt de opleiding wilt doen schrijf je je in op de informatiestand van het onderwijsbureau. Voor sommige opleidingen gaat een intakegesprek vooraf aan plaatsing in de opleiding en hierover ontvang je de benodigde informatie. 
 3. Persoonlijk overleg / vragen
  Natuurlijk zijn opleiders en studenten ook op het einde van deze Experience DAY nog voor je beschikbaar! Stel gerust je vragen of vul het contactformulier in en we nemen op een later moment contact met je op! 
 4. Gratis een studieplaats reserveren
  Je wilt er nog even over nadenken en reserveert alvast een plek.

15.30 Afronding

 

 

Terug
Terug

Aanmelden voor

Experience DAY 1 | Kinderen

zaterdag 9 maart 2019 | 10.00 - 15.30

Terug
Terug