Corona: ‘Al onze lessen, intervisie-, leertherapie- en supervisiebijeenkomsten gaan gewoon door, virusvrij Online.’

De Academie krijgt een nieuwe ligplaats

Het NDSM-terrein
Gebouw Noordspot:
Hip & Happening

De Academie verhuist 

We pakken de Academie in.

We pakken de Academie op.

We pakken de Academie uit.

En wel op het NDSM-terrein: de oude, trotse  scheepswerf aan het Noord-IJ. Een top locatie. Tegenwoordig een creatief broeinest. Daar waar het gebeurt. Daar gaan we heen. 

Wanneer? 

Begin maart 2019 willen we jullie begroeten op een nieuwe locatie op één van de meest bruisende plekken in Amsterdam.  

De oude NDSM scheepswerf in Amsterdam-Noord is de laatste jaren omgetoverd tot een spannend underground gebied. Het wemelt van de creatieve initiatieven en hippe bedrijfjes. Wij vonden het gebouw ‘Noordspot.’ Daar voelen wij ons thuis. Deze plek wordt ons nieuwe thuis. 

De nieuwe plek van
De Academie

Het werd tijd. De oude Academie op de Andreas Schelfhoutstraat 48 heeft ons vele jaren een warm en knus onderkomen geboden. Maar het begon te knellen, te klein, te krap, te laag, te oud. Nu is het tijd voor de volgende creatieve en innovatieve fase in de ontwikkeling van de Academie. We wilden per se In Amsterdam blijven. En dan is er maar één plek die echt geschikt is: het NDSM-terrein. We hebben gezocht en gezocht. En gevonden!

Hip & Happening

Ooit was het de grootse scheepswerf ter wereld, maar in de jaren ’80 ging de ‘Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij’ failliet en kwam het terrein aan de noordzijde van het IJ leeg te staan.

Vandaag de dag waan je je hier in Brooklyn of Berlijn, want de rommelige werf met zijn roestige loodsen en weerbarstige beton is inmiddels het ideale decor voor een nieuwe generatie creatievelingen en ondernemers.

The Art of Change

De Nederlandse Academie voor Psychotherapie staat voor integratie, innovatie, inspiratie, vrijheid, creatie, experimenteren, omdenken, out-of-the-box handelen. Daarbij gaat het steeds om: hoe krijgen mensen het voor elkaar om te veranderen. En hoe pas ik mijn begeleiding zo aan dat ik mijn cliënt in staat stel om zijn verandervermogen en veranderbereid te vergroten en optimaal in te zetten. Dat is natuurlijk één groot creatief proces: The Art of Change. 

Innovatie, inspiratie, vrijheid, festivals, eten, uitzicht, genieten

De werf met haar industriële erfgoed is aantrekkelijk voor creatief experiment, innovatieve ambities en ondernemerschap. Het is een plek die tot de verbeelding spreekt en aanzet dingen te realiseren die nergens anders mogelijk zijn. Zo vestigt het het grootste Street Art museum ter wereld zich in de Lasloods op de werf.

Het hele jaar door vinden hier festivals plaats en bij de coolste horeca spots kun je genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad…

 

Klik op de foto voor de video:

Wandel je mee?

Ontdek het gebied en volg de kaart door het NDSM-terrein. Klik op de afbeelding en zie wat je allemaal kunt doen.  

Het gebouw: Noordspot

Noordspot: één etage, drie torens, zesde verdieping

Klaprozenweg 101 – 123 Amsterdam

Krachtig, zelfverzekerd, soeverein: Noordspot overtuigt met een robuuste en gestructureerde architectuur die opvalt en tegelijkertijd opgaat in zijn omgeving.

Geïnspireerd door het silhouet van de monoliet heeft architectenbureau Wieringa een tijdloos gebouw ontworpen.  Met zijn kwadratische raampartijen en grijze bakstenen versterkt de indrukwekkende gevel de algemene dynamiek en het homogene uiterlijk van het pand. De unieke combinatie van eenvoud en originaliteit en de bijzondere locatie maakt Noordspot tot een prestigieuze huisvesting voor de Academie.

Naar De Academie

  • Vanuit de Noord: ideaal, je hoeft niet meer door de Coentunnel. 
  • Vanuit het Westland: je vermijdt de drukke A-10 want met de A-5 rij je zo de Coentunnel in.
  • Vanuit het Zuiden: je hoeft niet de drukke Ring-West op maar je neemt de veel rustiger Zeeburgertunnel. 

 

Openbaar vervoer

Vanaf Amsterdam Centraal Station: 20 minuten

  • bus 391 of 394 halte Stenendokweg
  • metro 52 (Noordzuidlijn) halte Noorderpark. Pak dan bus 35 (halte Pomonastraat).  
  • Vanaf Station Zuid ong. 30 minuten

 

Vanaf Station Zuid: 30 minuten

  • metro 52 (Noordzuidlijn) halte Noorderpark. Pak dan bus 35 (halte Pomonastraat).

 

Vanaf Amstelstation: 30 minuten

  • metro 52 (Noordzuidlijn) halte Noorderpark. Pak dan bus 35 (halte Pomonastraat).

 

 

Met de pont vanaf het Centraal Station

Je kunt lopend of fietsend vanaf het Centraal een rechtstreekse veerpont nemen naar het NDSM terrein. Heerlijk uitwaaien op de pont en er is altijd wat te zien in de haven. Direct bij  de afmeerplaats is een broodjeszaak. Daarna is het nog een klein stukje lopen. Klik op de plattegrond en zie wat er te zien valt. 

 

Ook vanuit de Houthaven gaat er een veerpont in 5 minuten rechtstreeks naar het NDSM-terrein.  

 

Centraal Station naar NDSM
De vaartijd is ± 14 minuten.
Maandag t/m vrijdag tussen 06:45 en 23:45
Zaterdag, zon- en feestdagen tussen 07:15 en 23:45

Zie ook: Actuele ponttijden

Het veranderingsproces van HT naar GT: